View Single Post
Eski 01-04-2013, 00:24   #394
kana06
Ağaç Dostu

kana06's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2007
selamlar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi umurtuncer Mesajı Göster
Merhabalar, öncelikle forumu çok uzun yıllardır takip ediyorum ama bu benim ilk yazım. Dün akşam eve gelirken kapının önünde kesilmiş ve çöpe atılmış çok sağlıklı gözüken 2 metreden uzun bir mavi ladin gördüm o kadar üzüldüm ki ne yapabilirim diye düşündüm çelikle üretilmediğini forumda okumuştum ama şansımı denemek istedim hemen bahçe makasımı alarak aşağıya inip tepe noktalarından dallarını kestim hayır köküyle çıkarılsa kazma kürek girişip bahçeye dikeceğim ama resmen elektrikli testere ile kesilmiş. Evde ne kadar saksı varsa kestiğim dallarını ne bulduysam ona diktim acaba başarılı olabilmek için ne yapmam gerekiyor. O kadar üzüldüm ki yaşadığını ve köklendiğini görsem başka bir şey istemeyeceğim.
Selamlar, öncelikle yazıma 'o ağacı kesip atan en kısa zamanda ettiğini bulsun !' diyerek başlıyorum, keşke ilk yazdığınız gün görseydim belki hala işe yarar : sitede bazı üyelerde köklendirme hormonu olduğunu zaman zaman yazılarda okuyorum, belki çelikleri çıkarıp alttan 3-4 cm kesip hala dokuları canlıysa köklendirme tozu( hormonu ) ile köklendirebilirsiniz, her ağaçta işe yarıyor mu bilmiyorum ama bir öneri....Başkası görse doğrayıp balkonda kuruturdu yazın mangal tutuşturmak için .....göçebelikten yerleşiğe geçeli yaklaşık 1000 yıl oldu ama hala yeşili koruma yaşatma kültürünü edinemedik maalesef......Duyarlı insanları ve çabalarını okudukça duydukça motivasyonumuz artıyor, sağlıcakla kalın.....Saygılarımla.....

kana06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön