ben geçen gün semtimdeki zirartçilere bi sorayımda gübre neyin varsa alayım dedim,hiçbirinde gübre bulmadım inanırmısınız hepsi ilaç ve npk **** kimyasal gübre satıyor.
dedimki; ya ben hobi amaçlı yapıyoum bana ne verebilirsiniz sebzelerim gelişsin büyüsün diye, bana torf verelim dediler
yok abi ben gübre istiyorum elinizde paketlenmiş hayvan gübresi falan yokmu dedim önce uzun uzun baktılar sonra çeşit çeşit npk sıvı,katı gübrelerini çıkarıp bunu kullan dediler.
hele bitanesi nasıl küstah anlatamam.

kadındı dükkandaki heh dedim buna daha iyi anlatırım kadın nede olsa.ben bahçemde 10-20 kök sebze yetiştireceğim gübre ne verebilirsiniz dedim kadın pişkin pişkin güldü ve bana küstahça -bırakında bu işleri çiftçiler yapsın dedi.
sen ne diyosun abla dedim duymadın galiba kimsenin ekmeğinde gözümüz yok ağız tadıyla organik bişeyle yiyelim istiyoruz okadar.
-siz yapamazsınız en sonunda ya çürür ya böcek gelir yine ilaç atmak zorunda kalırsın,boşver sen. dedi bana küstah.
insanlara ne olmuş böyle anlamadım. dükkanına yazmış tarım ziraat tohum,ilaç,gübre diye ama bişey yok .
anladımki dışardan yediklerimiz alabildiğine ilaçlı alabildiğine gdo lu.ben dahada hırslandım bu sayede tarla alıp geniş ekim yapıcam kendi nohutumu,fasülyemi hatta buğdayımı bile kendim ekicem bundan sonra.