Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 31-03-2013, 18:55   #2566
naturelee13
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi naturelee13 Mesajı Göster
sayin praecox
oncelikle verdiginiz degerli bilgiler ve ayirdiginiz zaman icin tesekkur ederim. Yalnz altinda yaptigim gibi ben bu sap kesme olayini nasil yapacagimi tam anlayamiyorum. Eklegim orkidem ustunde aciklamaniz mumkun mu? Mesela bir cicekci ucunda filiz gibi duruyorsa kesmeyin demisti ve kesiklere komur surulmesi gerektigini bilmiyordum. zira daha once kestigim sap tamamen kurudu. Simdi sadece yaprak var hatta 1,5 senedir boyle. Ve kokleri kalmadi curudu. Fotolari ekliyorum. Forumu okuyorum ama bana verebileceginiz bir tavsiye var mi? Mesela saksi buyuklugunu neye gore secmelyiz ve sustratin miktari nasil olmali? Ne kadar bir derinligine nasil ekmeliyiz?

Bir de keiki dediginiz sekilde bir bitki buldum. Onu da ekeli 6 ay oldu. Soylediginiz gibi saksi ve substratlarini degistirecegim, sulamayi da baya yanlis yapiyormusum duzeltecegim. Uygun sartlarda keikiler ne kadar zamanda tomurcuklanir?
Lutfen birisi bana ciceklenme icin sap kesimini nasil ve nerden yapacagimi anlayabilecegim sekilde aciklayabilir mi? Yanlis birsey yapmaktan cok korkuyorum. Keiki demisim ama o yeni cikan saplar icin kullanilan terim heralde, soyle anlatayim misafirlige gittigimde bir orkide sapindan 3 tane yavru vermisti yaprak ve kokleriyle birini ben aldim. (En son resimdeki) 6 aydir bende. Cicek sapi cikarip tomurcuklanmasi icin ne yapmaliyim? 6 aydir yetiskin orkide bakimi yapiyorum ama kokleri bile kalmadi

naturelee13 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön