Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan
Ben söyleyeyim o zaman kök koparma hakkında.
Yeni fidelerde kök koparmanın amacı bitkinin kazık kök yerine saçak kök geliştirmesini teşvik etmektir. Bu sadece domates için değil fidan üretilen ve kazık kök yapan meyvelerde de kullanılır. Örneğin badem normalde kazık köktür. Tohumları çimlendirip kök ucu kesilir ve bu şekilde dikilirse saçak kök için teşvik edilmiş olur. Tabi siz bitkiyi kurak koşullarda bırakırsanız bitki genetik olarak yine kazık kök geliştirmeye başlar. Eğer saçak kök yaptıracaksanız iyi de bakacaksınız bitkiye.
|
degerli bilgileriniz icin tesekkurler sn. h_dogan.
ancak bizim gibi hayli amator yetistiricilerin (en azindan benim gibilerin

saçak kök kazık kök farkinin bitkiye etkilerini bilemeyecegini dusunurseniz; pratikte domateste nasil bir etkiye neden olabilir, aydinlatirsaniz sevinirim.. ..