Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi almanyalı
merhaba,
Sevgili berçin,çiçeklerimi beğenmenize sevindim.yine beklerim.
hepsi benim için birbirinden kıymetli ve özel, soğanlı rizomlu mevsimlik çok yıllık....ve daha bir sürü çeşit olsun istiyorum ve hepsini çok seviyorum fakat balkonum çok küçük ve artık bana yetmiyor.
Soğanlı çiçeklerimin büyük bir kısmı bahcemde, bunlar solunca onları da oraya dikeceğim.
orkidelerim için sadece bir tane besin kullanıyorum, yerlerini hiç değiştirmedim ve hiç daldırma yöntemi ile sulamadım.
bi keresinde benim yeni aldığım orkidem de tomurcuklarını dökmüştü, aldığım yerde çok sulanmış..çok üzülmüştüm.
üç ay gelişme göstermedi, şimdi çok iyi tomurcuklu.
ben orkideyi sadece bildiğim ve güvendiğim yerden alıyorum,
bazı orkideler alırken çok büyük ve gösterişli oluyor eve getirdikten bir süre sonra ölüyor maalesef..
ben alırken köklere ve yaprak sağlığına dikkat ediyorum, sizede öneririm.
sevgilerimle
|
SEVGİLİ ALMANYALI Orkidelerinizin o kadar güzel olmasını ve kısa sürede tekrar tomurcuklanmasını hayranlıkla izledim. Tebrik ederim sizi... Buradaki gönderinizde asla daldırma yöntemiyle sulamadım yazmışsnız, vitamini nasıl veriyorsunuz? Birde 2 kaşık su veriyorum derken onu saksının altlığına mı yoksa üstten mi koyuyorsunuz? Son olarak yapraklara fısfıs uyguluyormusunuz acaba... Şimdiden teşekkürler