View Single Post
Eski 30-03-2013, 12:04   #5086
nardane
Ağaç Dostu

nardane's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/21987.htm başlığımız var ancak bilgi paylaşımı pek olmamış sevgili gülağacı.

Ancak başlıkda sık sık karşımıza çıkan farklı şekillerde tasarlanmış bambu çubuklar , kalın elektrik kabloları ve gelenesek olarak kullanılan ip çıkıyor.

Her üçünü de kullanıyorum. Bitki sarılıcı ise yanına koyduğumuz her malzemeye tutunup sarılıyor. Ancak U şeklindeki iki bambu çubuktan elde edilen malzemede zaman zaman açan çiçekler iç tarafa denk gelmişse seyretmek, gelişmesini izlemek zor oluyor. En güzel görüntü bence sevgili pembegül'ün de kullandığı gibi bambu ile başlayan ipe sardırma olmalı

Bu da benim U şeklindeki iki bambunun çaprazlasından oluşan desteğe sarıl hoyam. Çiçekler iç tarafta açınca görmek zor oluyor. Yer kısıtı varsa güzel bir uygulama...

Sevgili maki01 , bitkileriniz ve mum çiçeğiniz harika ,emeklerinize sağlık.
Bu hoya sayfalarına hiç girip gezmemiştim.Şimdi gezipte sizin mum çiçeğini görünce taaa çocukluğuma götürdü.
6-7 yaşalrıma kadar eski tip ahşap evimiz vardı,bende Adanalıyım bu arada.Tahta merdivenin başında ince koridor şeklinde tahta veranda uzanırdı. 1,5 metre yukarıya ve yanına doğru 2metre falan uzunluğunda mumçiçeğimiz sarmalanır ve uzanırdı.Çiçeklendiğinde nasıl güzel görüntüler sergilenirdi hatırlıyorum.
Hoya sayfalarını gezipte hoyaseverlerin bir dal yetiştirme mücadelesini okuyunca anladım ki canım annemin mum çiçeği nasılda kıymetliymiş meğerse.
Sizlerede gönlünüze göre yetişmek kısmet olsun ,görüntüsü harika ....
Sevgiler ,selamlar...

nardane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön