View Single Post
Eski 29-03-2013, 20:38   #353
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Bismillah çok erken başladık işte gül problemlerine... Teşekkürler Sayın kgursan.
Bugün Eminönü Çiçek Pazarı'nda idim. Tabi bol bol güllere bakındım özenle... Minyatür güller... Benim de minyatür güllerim var fakat oradakiler gibi hiç değil. Sordum ne yapıyorsunuz da bu güller bu kadar güzel oluyor. Gübre veriyoruz, e ben de koyun gübresi verdim... Koyun gübresi yeşillendirir büyütür, boya verir çiçeklerini pek etkilemez. E ne yapacağım? Gül gübresi vereceksin. Dedim nedir? Vilmorin marka bir katı bir de sıvısı varmış. Fiyatlar oldukça yüksek... Alamadım. Peki bunlardan başka yararlı bir gübre yok mu bana toz şeker gibi birşey gösterdiler. Bilemediğim için güvenip alamadım tabi. Dedim bu gece ben siteme sorarım elbet üstadlardan bir bilen, yardımcı olan bulunur...
Hem minyatür güllere, hem de bahçedeki güllere yanmış koyun gübresi verdim belledim, budadım. Var mıdır güzel çiçeklenebilmeleri için dedikleri gibi gübreler?..
Sn yenigine., Gübre konusu biraz karmaşık bir konu. Çiftlik gübreleri (koyun,keçi,sığır vb) genellikle toprağın ıslah edilmesi için kullanılır. İçinde biraz da besin möaddesi vardır. Fazla verirseniz ince kökleri yakabilir ve kökü yanan bitkinin üst kısmı da canlı olmaz.

Vilmorin ve benzeri kimyasala gübreler de şelat maddesi ( bitkinin alabilirliğini artıran madde) göre,tuzlandırma durumuna göre vs.vs. fiyatlar farklı oluyor.

Vilmorinin fiyatı sanırım kg. 10 TL civarında olmalı, Peters professional de 10 TL civarında, ama bazı gübreler de 2 -4 Tl/kg.

benim önerim: Bu gübrelerden 0,5 kg vaya daha az alıp deneyin. 1 Litre suya 1 Gr. (10 litre suya 10 gr) eritip birkaç kez verin. koyun gübresinin noksan kısmını tamamlayacaktır. Yakınınızdan birileri Lisi fidesi alacak ise,sizin için biraz "peters professional" gübresi de gönderebilirim. onun paketi ile gelince siz kargo ödememiş olursunuz. kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön