Selamlar , bugün ters lalelerim adına berbat bir gündü, bahçeme Adıyamandan getirtip diktiğim ,özenle, emekle , sık sık gözlemleyerek , umutla yetiştirdiğim topu topu 3-4 ters lalemin birinin uzayan filizinin , sokakta oynayan ( daha önce de bahçe yakınında top oynarlarken uyarmıştım) çocukların topuyla kırıldığını farkettim, olay anında orada olsam çok kötü durumlar ortaya çıkardı...Siz emek harcıyorsunuz , takip ediyorsunuz , bekliyorsunuz , sonra hayvani şekilde çoğalarak , ama kedi köpek kadar çocuklarına ilgi gösteremeyen sorumsuz insanların sokağa bıraktığı çocukların topu herşeyi sıfırlıyor...İnanın o kadar hevesim kırıldı ki, emeğe saygısızlık bütün şevkini kırıyor insanın...Yerimde olsanız siz nasıl hissederdiniz bilemiyorum ama iki ayaklı plankton ve terliksi hayvanların olduğu yerlerde çiçek yetiştirmeme kararı aldım...geniş saksılarda balkonda çatıda merdiven boşluklarında yetiştirmeye çalışacağım...bahçeyle ilgili hiçbir isteğim kalmadı

ne soğan kendini kurtarıp seneye açabilir , ne de kırılan yeri tutturmak mümkün ...abartılı gelebilir yazdıklarım ama ekimden beri takip ediyordum. atasözü susturur beni : sakınan göze çöp batarmış .....