Arkadaşlar bilindiği üzere Vişne nin kullanım alanı çok fazla. Ve hazır vişne mevsimi de gelmişken bir tarif vereyim.
Vişne meyve olarak yeniliyor. Kurutulup üzüm gibi yeniliyor. Kompostusu yapılıyor. Meyve suyu olarak tüketiliyor. Ben buradan kışın faydalana bileceğimiz çok basit bir konserve tarifini varmek istiyorum.
Vişneleri saplarından ayırıyoruz, eğer içinde kurt kalmasını istemiyorsak, bir leğene doldurduğumuz suya sapından ayrılmış vişneleri atıyoruz. 5 saat kadar su da beklettiğimiz de için de kurt kalmıyor. Sonra sudan çıkardığımız vişneleri, buzdolabı poşetlerine koyup için de hava bırakmadan ağzını bağlıyoruz. İçine ( Şeker gibi ) başka bir şey koymaya gerek yok. Doğruca buzdolabımızın derin dondurucu bölümüne koyuyoruz. Kışın da kaynayan suya vişnelerimizi çözülmesini beklemeden koyuyoruz. Bu şekilde çok lezzetli ve taze bir konpostu elde etmiş oluyoruz. Afiyet olsun.