Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Ben biber tohumlarını genellikle Mart ortasında çimlendirme serasında viyollere ekiyorum. Fideleri Mayıs başında dışarıya dikiyorum. Bhut'ları izole ederek yetiştirdiğimden ikişer ikişer çapı 50 cm, yüksekliği 50 cm olan humuslu toprak doldurulmuş saksılara dikiyorum. Saksılar bol güneş alan açıkhavada duruyorlar. Duruma göre hafta bir-iki suluyorum. Mevsim başında bir kere bol keçi gübresi veriyorum. Haftada bir dönüşümlü olarak sulama suyuna organik sıvı gübre veya EMA, bazen enzim ekliyorum. Bu şekilde 8 kök bhut'dan kiloloarca biber aldım. Şu anda bile bitkiler ölmüş olmasına rağmen üzerlerinde salkım saçak biber var.
Bu yaptığım özel bir şey değil. Biber yetiştiren herkes zaten buna benzer bir yöntem uyguluyor. Sizinki epey değişik olduğu için bir yorum yapamıyorum, aksine nasıl yaptığınızı öğrenmeye çalışıyorum 
|
.
sayın MeyveliTepe;Bhut jolokia biber yenebilecek acılıkta mı hiç denediniz mi?
merak içindeyim