Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Revnak
26 Mart'ta yani ekimden 5 gün sonra domateslerim 2-3 fire ile çimlendiler, diğerleri de eninde sonunda çıkarlar sanıyorum. Sadece armut domateslerin bir çeşidi çimlenmedi, cinsleri gereği onlar daha geç çıkacaklar herhalde.
Bütün gün güneş aldıkları helde boyları fazla uzuyor gibi, sularını daha az vermek istiyorum ama üretim kapları nemi çektiği için kurumalarından korkuyorum.
|
Benim nacizane tecrubelerinden kurumalarindan korkmayin. Benim fidelerin bulundugu uretim kaplarindaki topraklar neredeyse kuru derecesinde (Haftada en fazla 1 ya da 2 defa suluyorum). Sonucta fidecikler boyunlarini bukmedigi ve yapraklar sararmadigi surece(ilk iki yaprak sari olan cins domateslerle karistirmayalim), fidecigi suya bogmaya gerek diye dusunuyorum.
Ayrica tohumlar cimlendikten sonra, sicakliga ihtiyaclari yok. Ben fidelerimi gece-sabah-aksam 11 derece olan odada tutuyorum, sadece ogleden sonra gunes cikarsa camin onune koyuyorum o da 20 derece ancak.
Zeki Bey'in "tohumdan nasil cimlendiririz" adli basligi bastan sona okursaniz, bence her turlu yararli bilgiyi bulacaksiniz, ben onun sayesinde cok sey ogrendim.
Kolay gelsin.