View Single Post
Eski 29-03-2013, 00:00   #3
jamak
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-01-2011
Şehir: Edirne
Mesajlar: 44
Ornithogalum Arabicum ile ilgili birkaç yabancı siteden edindiğim bilgiler şöyle;

Boyu yaklaşık 45 cm olan,kokulu çiçekler açan,çiçekleri kesme çiçek olarak kullanılabilen ve saksıda yetiştirilebilen soğanlı bir bitki.

En iyi tam güneş alan ortamda yetişiyor ancak kısmi gölgede de yetişebiliyormuş.Toprağının drenajı iyi olması gerekiyor aynı zamanda aşırı sulamadan kaçınmak gerekiyor yoksa soğanı kolaylıkla çürüyebiliyormuş.

Soğanları 7-15 cm derine ve birbirleriyle 10-15 cm arayla ekiliyor,eğer ilkbaharda ekilirse yazın,sonbaharda ekilirse de ilkbaharda çiçek açıyormuş,bu arada bir sitede -9 dereceye kadar soğuğa dayanıklı olduğu bilgisi var.

Tohumdan yetiştirmeyle ilgili bir sitede şöyle bir bilgi var: "Tohumları ilkbaharda üzerine hafifçe toprak örterek tepsilere (burada tepsi, sığ ve geniş bir ekim ortamı sanırım) ekin ,tepsinin üzerini plastik poşetle kapatıp yaklaşık 3 hafta buzdolabında tutun daha sonra tepsiyi bahçenin gölge bir yerinde toprağa batırarak çimlenmeye bırakın,çimlenme 1 aydan 6 aya kadar sürebilir,genç fideler göründüğünde onları kalıcı yerlerine taşıyın,tohumdan yetişen bitkinin çiçek açması 4 yılı bulabilir ancak tohumdan yetiştirmenin zevki bunu beklemeye değer"

Ayrıca Akdeniz'e özgü bir tür olduğu bilgisi var,belki ülkemizde de doğal olarak bulunabilir.


Düzenleyen jamak : 29-03-2013 saat 00:23 Neden: düzeltme
jamak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön