View Single Post
Eski 28-03-2013, 23:05   #3347
Erdem
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-02-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 200
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy Mesajı Göster
Sayın erdem 26 bir bahcenin konumu ,bakımı,detayları genel olarak rakımdan daha önemlidir eger bahce don cukurundaysa örnegin cok şey degiştirir.. sru su olmalı bu 800 metredeki bahcede şebin ,bilecik , kaman,chandler ,pedro var ve sadece chandler mi zarar gördü ya da sizin bahcede pedro ,chandler ,şebin ,bilecik var ve siz şebin den mi memnunsunuz ...
Sayın bozy,

Ben sahada çalışan bir teknik elemanım. Bu sene onlarca bahçe gezdim. 1-2 sene içinde bu yüzlü rakamlara çıkabilir. Tabi bunların hepsi ceviz değil ama aralarında ceviz bahçeleri de var.

Size bir örnek vereyim. Damlama sulama ile sulanan içinde Şebin, Bilecik, Kaman-1 çeşitleri olan bir üreticimizin bahçesi var. İçerisinde yabancı ceviz çeşitleri olup olmadığını bilmiyorum. En son kış aylarında gitmiştim. Ama yakın zamanda gitme fırsatım olmadı.

Sonra sahada gezdiğimizde dediğim gibi bizden yardım almadan bahçe kuran bir üreticinin tüm yabancı ceviz çeşitleri gitmiş. Ufak tefek miktarlarda dikim yapan üreticilerden de aynı problemler yaşanmış.

Çok yakın bir zamanda kapama badem bahçesine gitmiştim. Orada da üretici tek tük yabancı ceviz çeşitleri dikmiş. Cevizlerin hepsi sertifikalı. Bakalım görelim nasıl olacak

Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön