Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
500-600 adet lale; maşallah Sayın Nuri Mürvet ne kadar güzel... İnşallah nasip kısmet olur ise bu sene ihtiyaç fazlası soğanlarınıza talibim...
Ben de geçen sene çiçekler geçince sap kökünden kestim yapraklar solana kadar hiç ellemedim. Hepsi solduktan sonra soğanları çıkarttım, kuruttum; yastık kılıfı içersinde sakladım. Eylül sonu gibi tekrar diktim... Şu an büyük çoğunluğu tek yapraklı... Çiçek sapı gösterenlerde minik minik... ki ben soğanları sökmeden önce çok güzel, verimli gösterişli lalelerim oluyor idi. 
|
İstediğiniz lale soğanı olsun...
Çiçeklenmeden sonra lale soğanının sağlıklı bir şekilde gelişmesi ve bir dahaki yıl çiçeğinin iri ve güzel olması için bakım ve gübreleme çok önemlidir.
Lale soğanlarını sabit olarak bırakırsanız, soğan 40-50 cm derinliğe kadar iner.
Bahçemde lale sökümü sonrasında ana soğanla beraber irili ufaklı genç soğanlarda oluyor. Bu genç soğanları talep edenlerle paylaşıyorum.
Bahçemden söküm sonrası çıkan soğanlar, ticari boyda ve irilikte olmadığından bazen gönülsüz bir paylaşım oluyor.
Ticari boy ve ebatlarda iri ve sağlıklı soğanlar istenirse...
Bölgemizde İstanbul belediyesinin soğanlı bitki ihtiyacını karşılamak için üretim yapılıyor.
Lale soğanı hafif çekiyor. Üreticide, geçen sene 1 kg soğan satışı 4-5 tl arasındaydı.... Yerini hazırlayın... Bir çuval göndereyim isterseniz.