Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi olcim
Sn Erdoğan , anladığım kadarıyla sizde bu bitki üzerinde inatlaşıyorsunuz  Ben de kalp kalbe karşı dedikleri bitkiyi büyütememiştim , tam 6 ay sabrettim sadece 2 yaprak çıkarmıştı , sonunda bir çözüm buldum , ( sanırım bu çiçek beni sevmedi dedim kendi kendime , kızım çok güldü ) çözüm ; çiçeğe küstüm bayağı küstüm tam bir hafta söz saydım yanına gidince , cidden değişti o hafta 4 yaprak verdi , boyu uzadı ,yan dal verdi  Çok sevindim , tabi ki kızım şok oldu . Sonra ne mi oldu ? Eşim kış bahçesine koymuş ben yokken aşırı sıcaktan öldü bitkim .
Siz de deneyin bir kez , az su , az sevgi , birazda ısı ( perde arkasından direk ışık ) 
|
küseyim mi arap saçına ?

zaten aldığımdan beri üzüyor beni

bitki marketten aldım eve getirince hemen bozulmaya başladı, 1 -2 hafta içinde yaprakları kurudu o güzelliği çok hızlı şekilde kayboldu. seralarda nasıl bakıyorlar anlamıyorum. sağlıklı yapraklarından kurtarabildiğimi kurtardım. aylardır bakıyorum bi gelişme yok. 1-2 gelişme var diye seviniyorum o da sürekli olmuyor.
açıkçası napacağımı şaşırdım bu bitkiye. toprak kurumayacak diyorlar , su veriyorum bu sefer toprakta mantar oluşumu başlıyor yapraklar çürüyor. hiç su vermeyip fısfıs yapıyorum bu sefer yeterli gelmiyor. internette yabancı sitelerde araştırıyorum bakımı en kolay bitkilerden biriymiş, ama bana zorluk çıkarıyor bu küçük bitki
şu sıralar hava kapalı sürekli, bahar tam gelmedi henüz.