View Single Post
Eski 27-03-2013, 15:03   #8
sagol
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Sayın Eylül,

Adayı maratonda koşturacaksanız, aşı yerinin biraz altına çentikler atarak daha büyük bir saksıya aşı yerine kadar toprağa gömmek daha iyi olur. Ama maraton düşünmüyorsanız daha önceki yorumum geçerli.

Köklendirme hormonu konusunda genelde görüşler farklı, ben havai köklendirmelerimde hiç hormon kullanmadım şimdiye kadar,. Kamelyada başarısızlığın nedeni kamelyanın çok sert oluşuyla ilgili. Ben kalın bir kamelyada havai köklendirme denedim fakat kendini onardı, çiçekleri bitince tekrar deneyeceğim, heralde mayısta. Kiraz veya japon kirazında havai köklendirmede sorun yaşanmayacağını düşünüyorum çünkü yumuşak bir ağaç(yabani kiraz ve kirazda denedim sonuç olumlu).
Aşı yerinin altındaki kısım başka bir ağaçtır büyük ihtimalle yabani kiraz(aşı yeri toprakla kapatılınca birkaç ağaçta yıllar sonra aşının yok olarak aşısız hale döndüğünü de gördüm o nedenle üstten bir havai köklendirme deneyin derim böylece japon kirazı bonsaisi yapma şansınız olur).

İyi çalışmalar dilerim....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylül Mesajı Göster
Sayın Sagol ; daha önceleri kamelya dallarında denediğim havai köklendirme denemem
başarısızlıkla sonuşlanmıştı.
Köklendirme hormonu bulamamış onun yerine içeriğinde naphtylacetamide ve naphtylacetic acide olan bir ürünü kullanmıştım.

Şimdi , böyle bir denemede hangi köklendirme hormonu kullanmalıyım?

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön