View Single Post
Eski 26-03-2013, 16:12   #694
gtatas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vek66 Mesajı Göster
Merhabalar arkadaşlar. Bundan yaklaşık 5 ay önce 2 aylık erkek muhabbet kuşu aldım. Ama ne yaptımsa bir türlü kendime alıştıramadım. 1 aydır beri ballı kraker alıyordum ve o bunu çok seviyordu. Bir krakeri 2 günde bitirdiği oluyordu. Geçen aldığım yere gittim kuşun hala bana alışmadığını korkak olduğunu söyledim. Bana bu saatten sonra alışmaz sen ona eş al dedi bende 6-7 aylık dişi aldım. Kafese girdiği andan itibaren birbirlerine kur yapmaya başladılar. Daha sonra kraker seven kuş 3 gündür krakerin yüzüne bakmıyor ve dikkat ediyorum yemlikteki yemlerini dahi yememişler diyebilirim. Bu durum sizce neden kaynaklanabilir. şuan kafesleri kapalı ne zaman açmamı tavsiye edersiniz. Alıştırmak için sizce daha başka neler yapabilirim teşekkürler keyifli forumlar.
Ballı krakerler para tuzağı almayın zaten onları. Kuş evcilleştirmek çok kolaydır hiç acele etmeden ilk önceliği kuşa vericeksiniz o sizi tanısın, etrafı tanısın ama bu ilk 15 gün kafesin içinde olacak, sonra elinizi kafesin içine sokup parmağınızı ona uzatıcaksınız ve parmağa çıkmaya zorluyacaksınız.Ama kesinlikle korkutmadan korkuyorsa 15 dakika mola ver tekrar dene bu şekilde illaki alışır. Şimdi sizde 2 kuş var bunlar insana zor alışır. Tek kuş alışınca konuşurda.

gtatas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön