Mouse'un azizliğine uğradım, koca paragraf silindi. Baştan alıyorum:
Forumda Adalet hocam ve Orhan hoca gibi pek çok tecrübeli isim varken benim önereceklerim ne kadar isabetli olur bilemiyorum ama gene de birkaç şey sıralayayım.
Varsa unutmuş olabilirim ama derhal demirbaş olarak sardunya yazalım listeye önce

. Farklı renklerden bir sürü düşünün derim. Kışın eve de alabilirsiniz saksısıyla veya seranıza.
Clematis ve pek çok türle forum sayesinde tanıştım. Clematis mutlaka olsun, kışın dayanıklılığını bilemiyorum ama.
Sarılıcılar grubunda çok güzel şeyler var aslında, siz bir ara araştırırsınız. Hanımeli olur, acem borusu olur (bunda arı faktörüne dikkat).
Efendime söyleyeyim, ne olur başka, hemen aklıma gelmiyor ama.
Ağaç hatmi fidanı alabilirsiniz, o da güzel.
Çalı türlerinden çiçekli olanları da düşünebilirsiniz.
Gül de olabilir.
Gazanya ve vapur dumanı mevsimlik mi çok yıllık mı net değil sanırım, ama ben çok şükür bu kış içeri alarak yaşatmayı başardım. Bunlar da olabilir.
Soğuğa dayanıklı olarak Karanfil, büyük beyaz papatyayı da yazalım

Bunlar da yaşamayı başardı.
Ortanca da olsun, soğukla arası nasıl bilemiyorum.
Mevsimlik pek düşünmüyoruz demişsiniz ama gene de bir iki tanecik olabilir arada, ne olcak

Zinya, gece sefası filan bir kaç tohumcuk atıverin bahçeye, güzel olur. Bir iki hercai aralara. Kadife zaten domateslerin ekürisi
Şöyle duvar dibinde veya bir iki ağaca sarılmış mor- lacivert sabah sefası da olabilir. Çok yıllık olmayabilir ama.
Ben de yani hızımı alamadım, bana kalsa o da olsun bu da olsun

Yok, şimdi okudum, aslında o kadar çok tür yazmamışım, daha alır sizin bahçe
Bir de çay koyarsınız akşamüstü, oh mis bu güzellikleri izlersiniz, hamak ta varmış zaten
Unutmadan o makrome saksınıza sarkıcı tür olarak petunya (tek yıllık), sakız sardunya da olur.