View Single Post
Eski 25-03-2013, 10:16   #85
ciroz
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2012
Mesajlardan cımbızla cümle çekip, bunları da yanıltıcı biçimde paylaşmak ve sonra insanları yanıltıyorsunuz da değil "YALAN SÖYLÜYORSUNUZ/ SÖYLÜYORLAR" demek ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Kendi adımın geçtiği yerlerdeki yanılgıları düzeltmek isterim.

Denmiş ki ;
Alıntı:
ciroz’dan alıntı
Alıntı:
Bu durumda, En az 25 sene oradaki su elektrik üretmeden, ilgili şirketin tasarrufunda olacak. Yani suyun kendisi bir MAL olarak o şirketin. İster şişeleyip satar, ister tarımda sulama amaçlı satar, ister D.S.İ' ye satar.
ciroz’dan alıntı
Alıntı:
Ben bu mesajda H.E.S sahibi şirketin suyu şişeleyip sattığına dair en ufak bir ifade göremiyorum.
Sanırım yanlış okuyoruz. Bir kez daha okumakta fayda var.
Bu ifadeler mecaz mı gerçek mi? İnsan şaşkına dönüyor neyin savlandığını anlamak için. Ondan sonra da okuduğunu anlamıyorsun deniyor.
Bu mesajı okuyan birisi eğer önceki mesajları okumamışsa, ciroz' un alttaki alıntısının üstteki alıntı ile birebir bağlantısı var sanır. Oysa GERÇEK öyle değil.

İlk cümle bir komplo teorisini anlatan bir mesajıma ait. Link verilince okunmadığını farkettiğim için ben de alıntılayarak bir kez daha vurgulamak isterim.

Alıntı:
Böyle gelmiş böyle gidecek mi demeliyiz ?

1700 H.E.S dile kolay,
Bir komplo teorisi vardı. Teoride verilen bilgilerin kesinliğinden emin olmamakla beraber özeti şu şekilde idi.

Alıntı:
Planlanan H.E.S' lerin ortalama ömrü 20-25 sene imiş,
Şu anki uygulama; 49 yıllığına suyun bütün haklarını proje sahibi şirkete devretmek.

Bu durumda, En az 25 sene oradaki su elektrik üretmeden, ilgili şirketin tasarrufunda olacak. Yani suyun kendisi bir MAL olarak o şirketin. İster şişeleyip satar, ister tarımda sulama amaçlı satar, ister D.S.İ' ye satar.

Bu H.E.S projeleri, elektrik üretme kisvesi altında ANADOLU / TÜRKİYE Sularını ele geçirme projesidir deniyordu.
Politik/Ekolojik tartışmalara girmeden; sadece "49 yıllığına" suyun bütün kullanım hakkının bir şirkete devredilmesinin mantığını sorgulamak gerekir diye düşünüyorum.

Bu konu başlığı özelinde ise; Tüm H.E.S lerin dışında ALAKIR' da yaşanan mücadele ( Orada yaşayan çiftlerin güzellikleri, yaptıkları yaşam alanları, hayata bakışları, pasif direnişleri, gözlerindeki ve sözlerindeki güzellikler ) hepimizin örnek alması ve sonuna kadar desteklenmesi gereken bir mücadeledir.

Bana dokunmayan yılan, mutlaka çoğalacaktır ve eninde sonunda bana da ulaşacaktır.
ilgilenenler orjinal mesaja buradan ulaşabilirler.

İkinci cümle ise farklı bir mesajda geçiyor.
Alıntı:
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli
Elektirik üretmenin en mantıksız ve kâr'sız yolu olan HES'ler için, yargıyı bu kadar iğdiş etmenizin tek nedeni var.

SU'yumuzu satmak.

Ülkede ki HES'leri, suyumuzu kapitalistlere satmak için kullandığınız paravan bir araç haline getirdiniz.

Kimse bu HES'ler ile elektirik üretildiğini falan iddia etmeye kalkmasın boşuna. Ülkemizin SUYUNU satıyorlar.
Ben bu mesajda H.E.S sahibi şirketin suyu şişeleyip sattığına dair en ufak bir ifade göremiyorum.
....
Sanırım yanlış okuyoruz. Bir kez daha okumakta fayda var.
Bu mesajında orjinali burada.
Mesajı yazma nedenim ise burada.

Kişisel Polemiğe girmeyeceğimi söylemem, hemen her mesajında bir gönderme ile ne yapmaya çalıştığını anlayamadığım bir "FORUM AHALİSİ" nin yanlış okumaları ve yanıltıcı yönlendirmelerine de katlanacağım anlamına gelmiyor.

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön