View Single Post
Eski 25-03-2013, 08:20   #10
ykaya194
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi apranax Mesajı Göster
Herkese selamlar.Öncelikle bu siteyi yapanlara çok teşekkür ederim.güzel bir site olmuş.Benim bir sorum olacaktı cevaplarsanız çok memnun olurum.Sertifikalı Ceviz desteklemesinden yararlanıp kapama ceviz bahçesi kurmak istiyorum.8 x 10 metre arayla.İlçe tarımdan kapama ceviz bahçesi desteklemesi aldıktan sonra cevizlerin aralarına elma, şeftali ağacı dikebilirmiyim.Bir sorun teşkil edermi bu durum.Desteklemeyi geri vermek zorunda kalırmıyım.Acil olarak yorum ve cevaplarını bekliyorum.Teşekkürler...
Sevgili kardeşim,
Devlet tarım desteleri konusunda, tarım Bakanlığının sitesinde detaylı bilgiler var, oradan geniş araştırma yapınız.

Örneğin: çiftçi belgesi alırsanız (almak için tarla tapusu ile ziraat odasına kayıt yapılır, oradan aldığınız belge ile tarım ilçe müd.lüğüne müracaat edilir oradan çiftçi belgesi alınır) ve bu belgeye sahipseniz.

- %50 si hibe olan ekipman desteği, (kuyu,sulama tesisatı,enerji,tarım alet ve ekipmanları vs gibi )
- ürün desteği, (ürettiğiniz ürüne karşılık teşvik pirimi)
- mazot,gübre desteği
- ayrıca çok düşük faizli tarım kredisi desteği

Fidan için dekara verilecek olan 100 tl devlet desteği, yukardaki desteklerin yanında çok az mebla tutar.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön