Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi apranax
Herkese selamlar.Öncelikle bu siteyi yapanlara çok teşekkür ederim.güzel bir site olmuş.Benim bir sorum olacaktı cevaplarsanız çok memnun olurum.Sertifikalı Ceviz desteklemesinden yararlanıp kapama ceviz bahçesi kurmak istiyorum.8 x 10 metre arayla.İlçe tarımdan kapama ceviz bahçesi desteklemesi aldıktan sonra cevizlerin aralarına elma, şeftali ağacı dikebilirmiyim.Bir sorun teşkil edermi bu durum.Desteklemeyi geri vermek zorunda kalırmıyım.Acil olarak yorum ve cevaplarını bekliyorum.Teşekkürler...
|
Sevgili kardeşim,
Devlet tarım desteleri konusunda, tarım Bakanlığının sitesinde detaylı bilgiler var, oradan geniş araştırma yapınız.
Örneğin: çiftçi belgesi alırsanız
(almak için tarla tapusu ile ziraat odasına kayıt yapılır, oradan aldığınız belge ile tarım ilçe müd.lüğüne müracaat edilir oradan çiftçi belgesi alınır) ve bu belgeye sahipseniz.
- %50 si hibe olan ekipman desteği, (kuyu,sulama tesisatı,enerji,tarım alet ve ekipmanları vs gibi )
- ürün desteği, (ürettiğiniz ürüne karşılık teşvik pirimi)
- mazot,gübre desteği
- ayrıca çok düşük faizli tarım kredisi desteği
Fidan için dekara verilecek olan 100 tl devlet desteği, yukardaki desteklerin yanında çok az mebla tutar.