Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci
Karaburun da yetişen nergis mitolojiye konu olmuştur. Sarısı portakalımsıdır. Kışın soğuğunda bile çok keskin kokar.
Lütfen onu tu kaka etmeyin...Elveda Karaburun nergisi... Çok yaşa Erlicher.
|
Söz meclisten dışarı mı bilemiyorum ama, öncelikle bu başlıkta hiç kimsenin Karaburun nergisini
tu kaka etmediğini adım gibi biliyorum sayın
Zeytinci..
Karaburun nergisini çok sevdim..hala çok seviyorum..onu üretmeyi sürdürmeyi de arzu ediyorum..ama, bunu yaparken yaşanan ve olası sorunlardan bahsetmek, onu tu kaka ilan etmek anlamına gelmez sanırım..
Bakınız, ''agaclar.net'' te her bitki ile ilgili açılan başlıkta, o bitkinin olumlu özelliklerinden ziyade, ekimi, dikimi, bakımı ile ilgili yaşanan sorunlar daha çok yer işgal eder..Eğer Karaburun nergisi de problemli bir tür ise bundan tabi ki nasibini alır..''Nergis'' başlığına sadece Karaburunların muhteşem özelliklerini yazmak ve vazodaki güzelim fotoğraflarını koymak, onunla ilgili sorunları gözardı edip arka plana atmak biz çiçekseverlere birşey katmaz..Aksine, varolan sorunları tartışmak, çareler üretmek, aranan çareleri araştırmak, okumak, değişik yöntemleri arayıp bulmak ve denemek gerekir sanıyorum..
Ben şahsen Karaburun nergisleri ile ilgili ulaşabildiğim her bilimsel çalışmayı ve dikkate değer yazıyı bu sayfalara aktarmaya çalıştım..Kişisel gözlemlerimi ve çaresiz kaldığım noktaları da yazdım dilim döndüğünce..
Tüm bu çabalarım Karaburun nergislerini
''tu kaka ilan etmek'' olarak algılanırsa üzülürüm şahsen..
''Nergis'' başlığına en çok yazı yazanlardan biri olarak bu mesajı yazma zorunluluğu hissettim..
Karaburun nergislerini kurtarmak için can-ı gönülden çabalayan insanlar olduğunu görmek bana halâ ümit veriyor, umarım bu güzide çiçeğimiz yeniden doğar:
Nergis'in anayurdunda ikinci doumu - Duyuru Detay - Forum Fuarclk
Karaburun nergislerini yokolma aşamasına getiren maalesef '
'cehalettir''..Eğer o güzelim tür Hollandalı çiftçilerin elinde olsaydı ve onlar tarafından yetiştirilseydi, büyük olsılıkla bu durumlara düşmez, dünya insanının gönlünde taht kurardı..
''Erlicheer'' konusuna hiç girmiyorum..O kendine özgü bir tür ve konu..Artıları da eksileri de olabilir..Tartışılmasında yarar görüyorum..Ama..Ama onu edinenlerin çok beğenisini kazanıyor ve az sorunlu verimli bir tür ise tabi ki bende sizin gibi
''yaşasın'' diyorum..