View Single Post
Eski 24-03-2013, 18:00   #80
Serpent
Ağaç Dostu

Serpent's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2007
Alıntı:
Resmi söylemle tamamen aynı şeyleri savunup, onun aksini savunanın "köşe kapabileceğini" söylemekte bir mantık hatası olmasının dışında neyi eleştirebiliriz ki?

Ben bu Prof. Hanımın aktif bir şekilde HES karşıtı eylemlerde yer alması ve aktif yalanlar söylemesi nedeniyle köşe kapmak isteyebileceğini söyledim. Siz benim böyle bir eylemimi gördünüz mü?

Resmi söylemle aynı şeyleri söylüyormuşum.

Resmi söylemin veya muhalif söylemin ne olduğu beni hiç ama hiç ilgilendirmiyor. Beni doğrular ilgilendiriyor. Bunu anlayabilesiniz diye şunu da yazmıştım.

Alıntı:
Şu kadarını da söyleyeyim mevcut siyasi partilerin hiçbirine sempati duymuyorum.
Köşe kapma konusunu biraz daha açayım ve kendimi biraz daha tanıtayım. Mesleğini çok iyi bilen bir mühendisim. HES planlaması, projelendirmesi konusunda önde gelen uzmanlardan biriyim. O kadar ki İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi defalarca kurs, seminer vermem için davet etmiştir. Bunlardan ancak ikisine olumlu yanıt verebildim. Keza, mahkemelerin Oda’dan talep ettiği bilirkişi listelerine adım yazılmak istendiğinde kabul etmedim. Dahası, Oda seçimlerinde yönetim kuruluna aday gösterilme isteğini kabul etmedim.

Ama ima yoluyla benim de bir köşe kapmak isteyebileceğim söyleniyor. Benim ifademin ise mantıksızlık olduğu eleştrisi yapılıyor. Benim hangi yalanlarımı tespit ettiniz de bu hükme varıyorsunuz? Şimdi ben size ülkemizin kalkınmasını istemeyen emperyalistlerin oyuncağısınız desem olur mu?

HES karşıtları onca çelişkili mesajlar yazıyorlar. Bazı konulardan için kâh mecazdır diyorlar, kâh gerçektir diyorlar, ima yoluyla da olsa emperyalistlerin uşağı olmakla suçluyorlar, siz bütün bunları seyrediyorsunuz; ondan sonra bana yükleniyorsunuz.

Eeee, ben de bu gibi komik durumlara dikkat çekmek istiyorum.

ciroz’dan alıntı
Alıntı:
Bu durumda, En az 25 sene oradaki su elektrik üretmeden, ilgili şirketin tasarrufunda olacak. Yani suyun kendisi bir MAL olarak o şirketin. İster şişeleyip satar, ister tarımda sulama amaçlı satar, ister D.S.İ' ye satar.
ciroz’dan alıntı
Alıntı:
Ben bu mesajda H.E.S sahibi şirketin suyu şişeleyip sattığına dair en ufak bir ifade göremiyorum.
Sanırım yanlış okuyoruz. Bir kez daha okumakta fayda var.
Bu ifadeler mecaz mı gerçek mi? İnsan şaşkına dönüyor neyin savlandığını anlamak için. Ondan sonra da okuduğunu anlamıyorsun deniyor.

ayazkentli'den alıntı
Alıntı:
Ben sn. Serpent arkadaşımızın aslında neyi ima ettiğimi gayet iyi anladığını tahmin ediyorum.

(Amaç HES'ler ile elektirik üretmekten ziyade, sulamızın kontrolunu HES'ler aracılığı ile emperyal şirketlere teslim etmektir).
Bakınız bu arkadaşımız benim gibi HES taraftarlarının amacının sularımız kontrolunu emperyal şirketlere teslim etmek olduğunu ima ediyor. İmayla yetinmiyor bir de parantez içinde açıklamasını yapıyor. Ben bu arkadaşa bu konuda hiçbir yanıt vermedim. Verebilirdim ama vermedim. Çünkü yanlış bilgilendirildiğini düşündüm.

Sizlerden bazılarının HES konusunu tartışmak gibi bir amacını olmadığı gün gibi aşikar. Amacınız, aklınız sıra, bana yani bir HES taraftarına diz çöktürmek. Ancak bunu becerebileceğinizi zannetmiyorum. Çünkü ben yalana değil bilgiye dayalı olarak savunmak istediğim şeyi savunuyorum.

Herşeye rağmen bir şeyin artık doğru olmadığını tüm arkadaşların öğrendiğini sanıyorum. O da Lisans sahibi şirketin suyu satma hakkının olmadığı.

Einstein'ın dediği gibi bir önyargıyı yıkmak atomu parçalamaktan zordur. Eğer ben bu su satma hakkı konusunu düzeltebildiysem kendimi atomu parçalamış kadar mutlu hissedeceğim.

Amaç HES leri tartışmak olmadığı için, eğer sataşma olmazsa bu konuya daha fazla yazmak istemiyorum. Ama olursa da misliyle cevabını vermeye hazırım.

Selamlar..

Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön