View Single Post
Eski 24-03-2013, 09:27   #75
Serpent
Ağaç Dostu
 
Serpent's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 236
Başkalarının yalanlarına alet olduğu kendisine gösterilen birinin üç satırlık Yönetmeliği çok uzun bulup okumaktan kaçınması ve bu alet olduğu yalanlarda ısrarcı olmasından sonra ne derse desin inanmalı mıyız?

Siz yürürlükteki mevzuatı anlatan bir dokümanı okumaya üşeniyorsunuz da bizim alıntısı yapılan sayfalar dolusu saçmalığı okumamızı mı istiyorsunuz? Yine de tahammül edip okuyoruz.

Ben bir şeyi bilirim. Birisi kendi görüşlerini kabul ettirmek için yalanlara sığınıyorsa ondan sonra söyledikleri benim için bir şey ifade etmez ve kaale almam.

Bu arada, inanan beyin davranışı diye bir şey var: İnsan başlangıçta elde ettiği çok az bilgiyle bir kalıp oluşturur. Eğer bu bilgiler olumsuz bir duruma işaret ediyorsa o şey onun için kötüdür ve onun kötü olduğuna iman etmiştir. Bundan sonraki aşama, artık bu inanışını destekleyecek söylemleri arayıp bulmak ve bu inanışını pekiştirme yönünde olacaktır. Dolayısıyla bozacının şahidi şıracı alıntılarını burada daha çok görürüz demiştim ve de öyle oluyor.

Bu iman durumu öyle bir şeydir ki, kendisine olumlu şeyler gösterildiğinde bile bunları tümüyle tersten yorumlama eğilimi içinde olacaktır. Yukarıda mesajlarda örneği var.

Ben HES lerin hiçbir çevresel etkisi yoktur demedim. Projeler çevresel hususlar dikkate alınarak yapılabilir dedim.

Görüyorsunuz ki su kullanım hakkının su satış hakkı vermediğni yazmam ve HES ler için bir tane olumlu örnek vermem üzerine bir forum ahalisi üzerime çullandı. Daha işin geneline ait avantaj/dezavantaj yazamadan bunlar oldu. Bu çullanmaların bir kısmı ise işin özüyle alakalı olmayan sen şöyle dedin biz de böyle diyebilir miyiz türü saçmalıklardan ibaret. Takdiri rasyonel okuyuculara bırakıyorum.

Saygılarımla.

Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön