View Single Post
Eski 23-03-2013, 21:23   #10
Erdem
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erdem26 Mesajı Göster
Sayın Çınarmunarı,

Aslında kirazda uyguladığımız bir teknik var. Ama emin olamadım Çünkü uygulanan budama teknikleri ağacın çeşidine göre değişiyor.

Size de yanlış bilgi vermek istemem.

O yüzden Sütyemez hocaya sorup size dönmeye çalışayım.
Sayın Çınarmunarı,

Bu sefer Sn. Sütyemez hocaya ulaştım ama biraz meşguldü.

CEVİZ HATTI » İletişim

O yüzden siz kendiniz ulaşmayı deneyebilirsiniz.

Şahsen internette cep telefonu numarasını paylaşacak kadar bu işe gönül vermiş hocalarımızın olması gurur verici. Çünkü Türkiye çapında 10 telefon gelmiş olsa ve 10 dakika ayırmış olsa neredeyse günde 2 saatini sırf ceviz yetiştiriciliği konusundaki sorulara cevap vermek için ayırıyor.

O yüzden Sn. Yrd. Doç.Dr. Mehmet Sütyemez hocamıza saygılar sunuyorum.

Gene bazı arkadaşlar ceviz bahçesi kurmak için çeşit tavsiyesi istemişler.

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler bir tavsiyede bulunmak için yeterli değil. Arazinin toprak yapısı, sulama durumu, iklim vb. faktörleri bilmeden yapılacak tavsiyeler sağlıklı olmayacaktır. Bu nedenle 0 246 313 24 20 numaralı telefondan Meyvecilik Araştırma İstasyonu arayarak konu uzmanı arkadaşlardan daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Bu arada yeri gelmişken eski adıyla Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu olarak bilinen Meyvecilik Araştırma İstasyonu ve Eskişehir Geçit Kuşağı Araştırma İstasyonunda görevli konu uzmanı, araştırma personeli arkadaşları da hem başarılı çalışmalarından hem de sahada çalışan teknik personele verdikleri destekten dolayı tebrik etmek gerekiyor. Gerek geliştirdikleri bilgi ve teknolojilerle, gerekse yaptıkları araştırmalarla ve hizmet içi eğitimlerle çok başarılı çalışmalara imza atıyorlar.

Ama bundan da bahsetmeden edemeyeceğim.

Madalyonun diğer tarafında ayçiçeğinde de durum çok farklı. Örneğin ben Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsüne belki en az 10 kere başvurdum. Ama sadece 1 kez yanıt alabildim. O zaman da ne oluyor. Bir kere daha arayıp bilgi istemiyorsunuz ve başınızın çaresine bakmak durumda kalıyorsunuz.

Kaldı ki bu benim kişisel bir sorunum değil. Böyle olunca ne olmuş oluyor. Çiftçimizin ayçiçeği ile ilgili sorunları çözülmemiş oluyor.

Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön