View Single Post
Eski 23-03-2013, 00:16   #950
zebra
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Gece de gunduz gibi direk isik almaya devam eden domateslerde verim dusuklugu oldugu biliniyor (bitkinin ihtiyaci olan karanlik suresiyle ilgili olarak bir yayin okudugumu hatirliyorum). Bunu ben de mecburen de olsa denemis bulundum. Bahcemizdeki harekete bagli olarak yanip sonen guvenlik isiginin ayarlarini duzeltmeyi ihmal ettigim icin, isik yerli yersiz ve uzun surelerle gece de yaniyordu (bu durum oldukca uzun bir sure, domateslerin gelisim asamasi boyunca devam etti). Isigin hemen dibindeki domateslerde hastaliga yakalanma orani ve stresten kaynakli cicek dokulmeleri isiga uzak olan bitkilere gore daha yuksek oldu ve verim acisindan da kotu sonuclar aldim. Domatesleri kaybettim ama isin gozlem kismi cok zevkliydi
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
İyi soru Bitkinin sürekli ışığa maruz kalması durumunda karanlıktaki gelişimi engellenmiş olabilir ve bu bazı olumsuzluklar yaratabilir. Bunlar neler olabilir emin değilim. Hiç bu açıdan düşünmemiştim. İşin bu yönünü irdeleyen olmuş mu biraz bakınayım.
Ben de yarin arastirma yapayim, belki belli oran vardir. 2/3 gibi, yarin ola hayrola.

zebra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön