View Single Post
Eski 22-03-2013, 22:22   #942
eylülbelde
Ağaçsever

eylülbelde's Avatar

Giriş Tarihi: 06-12-2012
Merhabalar.

Başlığa yazılan şeyleri genel olarak okudum da; tohumlar çimlendikten sonra ve gerçek yapraklarını çıkardıktan sonra da geceleri için floresan gerekliliğinden söz edilmiş, fotoğraflara da baktım bu şekilde uygulanan.

Gündüzleri pencere önünde çimlendirme işini yapan ve geceleri için bu tarz bir ışık desteği sağla(ya)mayan arkadaşlar bunun şart olup olmadığını sormuş.
Şart olmadığını fakat boylarının fazla uzaması açısından sıkıntı yaratabileceğini okudum.

Mesela fidelerin yerlerini şaşırtmadan evvel bir süre dışarının ortamına,ısısına,rüzgara,güneşe alıştırmak gerektiğini okudum günde 1 saat kadar.
Bu fikir son derece içime sinmekte.
(Yanlış okuduğum,yorumladığım bir şey varsa affola şimdiden)

Ancak;evet,tarımın bir gerçeği var ki; kontrol var doğasında. Fukuoka'nın tarımında bile var bu gerçek az bir düzeyde olsa da.

Bunun gerçeğiyle basit düşünmek isteyenlerdenim ben kendi adıma. Sulama,gübreleme vs yani bitkinin ne istediğine kulak vermek gerekiyor.Bunlar kontrol ile yaptığımız şeyler olsa da doğanın gerçeğinde de var olan şeyler.

Fakat geceleri yapay ışık vermek mesela,bu aklıma,içime takılıyor.Hani güneş yüzünü gösterince hava aydınlıktır, çekildiğinde karanlık.Nenemi düşünüyorum mesela.Bilmem ki bunu yapsın.

Bu gerçekten gerekli midir,bitki gerçekten bunu mu ister?

eylülbelde Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön