View Single Post
Eski 22-03-2013, 18:26   #694
kgursan
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız Mesajı Göster
Eşimin annesinin kiraz bahçesi var. r onun bunun söylemleriyle yapıyorlar ilaçlarını. Ha zaman geldi kurt ilacı, zamanıdır yaprak ilacı... Şimdi onların söylediği telaffuz göktaş ama asıl söylem göztaşı da olabilir. Sanırım bitkinin çiçeklerini geç açtıracak bir ilaç değil mi göztaşı. Eşimin aldığı notları gördüm dün sanırım bordobulamacı ve göztaşını 5 kg olarak not almış. Artık hallederler bir şekilde. Ben burdan bir fikir almak istemiştim. Çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

Benim kirazdan anladığım tek şey toplamak ve yemek..
Bu arada sormak istediğim birşey daha var: Aynı karışımı bahçelerindeki diğer bütün ağaçlara uygulamaları doğru mudur? (kiraz, erik, kayısı, ceviz, badem)
Sn ayşe yıldız., 5 kg. bordo bulamacı?!!!kaç litre suya karışacak mış? 1 Ton suya karıştırması olabilir, ama 100 litre suya çok, çok fazla gelir.

Bordo bulamacı kiraz da yaprak delen olmasın diye kullanılır. kirazın kurtlanmasını önlemek için ise: Kirazlara "Ben düştüğü" zaman ,yani yumuşamaya başladığı AN. bir kontak tesirli (yani böcek dokununca ölen) ilaç kullanılır. yani kiraz sineği (relagiotes...) yumurtayı kiraz meyvesine bırakabilmesi için, arkasındaki yumurtlama iğnesinin ucu kirazın içine gömülmesi lazım. Bu da ancak kirazın yumuşadığı (bendüşme) zamanı olur. yumurta yumuşak kiraza gömüldükten sonra kiraz olgunlaşırken, yumurtadan çıkan larva (kurtçuk)da çıkar ve kirazın çekirdek yanına gider. böylece toplanan kiraz kurtlu olur.

kiraz sineği sert etli kirazlara yumurta koyamaz. genellikle yumuşak etli erkenci kirazlara yumurta koyar, o kirazlar kurtlu olur.

kiraz da kurtlanma olayı budur. kolay gelsin.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön