View Single Post
Eski 02-06-2007, 21:26   #17
nebat06
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 18-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 38
preacox üstad selamlar..

forumdaki yazilarinizi uzun uzadiya okudum.. bu siteyi arama sebebim ise bir pal. sahibi olmamdandı. netice itibariyle çiçeğimde can sıkıcı olduğunu sandığım bazi şeyler fark ettim.

çiçeğim bana geleli 10 gün oldu. özellikleri nedir diye bakınırken sizin yazdıklarınıza rastladım ve çiçeğime daha dikkatli baktım ve bazı ahrazlar buldum. bunlar sanırım mantar ve bazı böcekler. mantar konusunda bir üye soru sormuş ama cevabı bulamadığım için burdan sormakta fayda gördüm size.

sıralamak gerekirse..

1. saydam saksısının ortasında beyaz toz kireç gibi bir oluşum var. çiçeği saksıdan çıkartıp elimle değdiğimde toz kireç gibi ve saksı içinde yanlarda da oluşmuş.

2. aramadan bile bakınca 1 adet 3-4 mm boyunda saydam siyah başlı ve içinde de siyah bir çizgi görünebilin bir adet kurtçuk gördüm.

3. adını bilmediğim ancak diğer çiçeklerinde toprak yüzeyi ve saksı-alt tabak aralarında görünen beyaz, zıplayan 1 mm boyunda böcekler var.

4. saksı yan yüzeylerine denk gelen yerlerde de bazı köklerde erime ve sanırım çürümeler var.

çiçeğimin görünen sıkıntıları bunlar.

söylediğim gibi geleli 10 gün kadar oldu. ben bir kere kaynamış vu dinlendirilmiş su ile bir kere suladım. toprağı ise sanırım orman yosunu diye tabir ettiğiniz cinsten. hani bazı çiçeklerin saksılarında toprak üstünede konulan, bazı yerlerde de kurutulmuşunu dekoratif olarak kullanılan cinsten gibi.

çiçekli dalı yaklaşık 60-70 cm ve üzerinde beyaz 6-7 adet de çiçeği var.



yardımlarınızı bekliyorum.

nebat06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön