Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar
Sevgili kumruacaroglu , geçen yıl bahçemde horozibiği yetiştirdiğimden dolayı edindiğim tecrübeleri sizinle paylaşayım. Horoz İbiği Yıllık bir çiçek , eğer tohumlar oluştuktan sonra güzelim çiçeklerine kıyamaz ve sökmezseniz gelecek seneye oralarda ayrıca rüzgarın savurduğu her yerde horozibiğiniz olacak. Ben bool bol su vererek besledim ancak çok suyu sever mi ? bilmiyorum . Bunun yanısıra benim bahçemde normal ömründen daha uzun bir süre kaldı ,sabahları gölge öğleden sonra güneş gören bir yerde ve duvar dibindeydi. Kıbrıs'ta birçok tanıdığımın , çiçek bordoluğunu kaybetmeye başlayınca dalından keserek spreylediğini(saç spreyi ile ) ve vazoda dekoratif amaçlı kullandığını biliyorum. Ancak tohumları yine ve bukez de vazonun evde bulunan yerine(masa üzerine vs.) dokülüyor.
Birkaç çeşit horoz ibiği olduğunu biliyorum sizin fotoğrafını gönderdiğinizin yanısıra uzun uzun uzayıp gidenler de var . Ayrıca minyatürlerinin de olduğunu gördüm . Renkleri farklı olanlar( sarı , bordo kırmızı turuncuya yakın v.s) da var. Bugünlerde gördüğüm yerden fotoğraflarını çekebilirsem forumda sizlerin de görmesini sağlayacağım.
|
Bu bahar ben de tohumu almıştım ve ekmiştim. Geçen gün nihai yerlerine diktim fideleri. Hızla büyüyorlar. Boyları 80 cm kadar oluyor yazıyordu paketinde. Büyüyüp açınca fotoğraflarını yüklerim.