View Single Post
Eski 21-03-2013, 20:16   #1
sertug guray
Ağaç Dostu
 
sertug guray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 103
Avustralya Karadutu (Saksıda karadut)

Avustralya Karadutunun en iyi özelligi dikildigi yil meyve vermesidir ayrıca senede iki kez ürün alabilirsiniz. Cüce boylu olup, 2-3 metreye kadar boylanabilir. Budamaya toleransli oldugundan saksida ve bol günesli bir pencere önünde ev içerisinde de yetistirilebilir. Meyve tadi mayhostur.

Karadut; taze olarak tüketildigi gibi, karadut pekmezi, surup, dondurma, reçel, marmelat, meyveli yogurt ve meyve suyu yapiminda da kullanilabilir. Karadut yapraklarinin B vitamini içerikleri, C ve D vitaminleri ve flavanollar bakimindan, meyvelerinin ise renk pigmentleri bakimindan zengin oldugu bilinmektedir.

Kirmizi renkli meyvelerin yüksek antioksidan özellikleri vardir, karadut da bu meyvelerden biridir. Karadut en fazla cyanidin 3-glucoside antosiyanini içerir. Karaduta kirmizi rengi veren antosiyaninlerle yapilan çalismalarda; agiz, girtlak, yemek borusu, mide ve kolon gibi sindirim sistemi kanser tiplerinde koruyucu ve tedavi edici özellikleri oldugu görülmüstür.

BELIRGIN ÖZELLIGI
1. Dal çeligi ile üretilebilmektedir.
3. Yapraklari asiri büyüktür.
4- Mart aylarinda dahi meyve olusumu görülmektedir.

Çeşitli çalışmaları aşağıda paylaşıyorum arkadaşlar bu resimlerden bir tanesi de benim kendi çalışmam gerçekten yetiştirmesi kadar tadları da çok güzel

Eklenen Resimler
     
sertug guray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön