Sn.mustafadirim hoşgeldiniz bahçeniz hayırlı olsun.Allah bol ürünler almayı nasip etsin.
Ben Ladikliyim, İstanbul da yaşıyorum seneye tayin isteyeceğim, Samsun'a gideceğim inşallah.
Ceviz bahçesi kurmayı ben de düşünüyorum ama henüz uygun arazi bulamadım.Ladik'te araştırıyorum satın almak için.Samsun'a geldiğimde sizinle tanışmak bahçenizi görmek isterim..
Dikim aralığı konusu çok tartışıldı siz de çok araştırma yapmışsınız ama 8*4 bana göre de çok sık, ağaca sadece 2m genişleme imkanı veriyorsunuz ki ceviz için çok dar bir alan, en geç 15 yıl sonra aradakileri çıkarmak zorunda kalacaksınız.Söküp başka yere taşınamayacığı için de mecburen keseceksiniz.
Kaman çeşidini çok dikmişsiniz, sahil şeridine yükseltinin az olduğu yerlere dikilmesi pek önerilmiyor.En son Bereket tv de Selami Bayrak, 600-700(yanlış hatırlamıyorsam) metrenin altına dikilmesinin uygun olmadığını istenilen verimin alınamayacağını söylemişti.Başlangıçta deneme amaçlı 5-10 tane dikilse daha iyi olurdu diye düşünüyorum.Hatta diğer çeşitlerden de 3er 5er dikin.İleride yerinizi genişletirseniz en iyi uyum sağlayan en verimli çeşide göre bahçenizi kurarsınız.
Toprak analizi konusunda size bilgi verilmemesi uygulanacak gübre proğramının söylenmemesi çok ilginç, yanlışlık olmuştur sanırım küçük bir ilçe falan değil ki ciddiye alınmasın ya da bilgisizlik olsun koskaca SAMSUN il müdürlüğü yani

Aslında özel laboratuvarlara da gönderebilirsiniz.Analiz ve sonuca göre uygulanacak gübre proğramı bu büyüklükteki bahçe için bence önemli.Bu konuda sn.ncp1963 den bilgi alabilirsiniz.
Sansüzsüz yazılarınızın devamını bekliyoruz
Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın...
Saygılar...