View Single Post
Eski 21-03-2013, 11:38   #1849
semihh_53
Yeni Üye

semihh_53's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2012
Topraksız tarım konusunda yazılanları okudum. Katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Teorik bilgilerden sonra eyleme geçtim. Paylaşmak istedim. Resimde Tartes'in ikili sistemi var. Domates ve Amerikan salatalığı fidelerini torf içinde bardakta yetiştirdim. Biraz erken oldu ama perlit içinde (biraz torflu) akıllı vanalı saksıya diktim. Biber ve bamya tohumlarım henüz filizlenmedi. Bu arada bardak içinde diktiğim 2 elma çekirdeği ve 2 limon çekirdeği de filizlendi. Onları da torf ağırlıklı torf, perlit karışımlı saksılara aldım. Saksıyı fazla büyütmemek için besin eriyiği takviyesi ile deneyeceğim. Onlar eğer fide olursa aşı yapacağım. Aşıda hiç denemem olmadı. Sadece teorik bilgim var. Sebzeleri Tartes besin suyu ile, fideleri %50 besin suyu, %50 su ile besliyorum. Besin eriyiğini ilerde kendim hazırlamayı düşünüyorum. Yapabileceğimi merak ediyorum. Saksı ve besin tankı altına tekerlekli, askılı sistemler kurup hava durumu ve güneşe göre terasta hareket kabiliyeti kazandırmayı da düşünüyorum. Katkılarınız olursa memnun olurum. Sağlıcakla kalın...

Eklenen Resimler

semihh_53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön