View Single Post
Eski 20-03-2013, 17:26   #74
Sakaki
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi universeee Mesajı Göster
Ben İstanbul'un merkezine göre nispeten serin bir yerinde yaşıyorum. Hatta şöyle ki akşamları halen kaloriferle evi ısıtıyorum

Peki diyelim ki ben saksı değişimini geç kaldığımı düşünüp gerçekleştirmedim. Bu şekilde saksının büyük çoğunluğunu kaplamış bir kök yapısı ile bu ağaç önümüzdeki kışı görebilir mi? Sizden kesin bir yargı beklemiyorum tabi ki sadece tecrübe paylaşımı istiyorum Yoksa arkanızdan "Forumda biri vardı saksıyı değiştir dedi değiştirdim öldü ağacım" demem merak etmeyin Ağacı tecrübesizlik sonucu öldürmekten çekindiğim için soruyorum

Biraz geç kalmanıza rağmen yine de saksı değişimi yapmak zorundaysanız, kök budaması yapmayın.
Ama "geç kaldım o halde seneye değiştiririm saksısını" derseniz, bu seferde saksıda toprak kalmadığı (veya az kaldığı) için köklerin sürekli nemli kalmasını sağlamak (hızlı kuruyacağı için) ve kökleri direkt güneş ışığından korumak için ekstra özen göstermeniz gerekecek.

Adana için Mart sonu-Nisan başı çok olmasa da bence biraz geç gibi ama İstanbul için fazla sorun olacağını sanmıyorum. Yani Nisan başı da olsa saksı değişimini yapın bence, ölürse yenisini hediye ederim size

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön