Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi universeee
Sn. Sakaki,
Kökten başka birşey kalmamış demişsiniz. O konuda bir sorum olacak: Benim evdeki ağacımın kök yapısı da buna benzer bir durumda yanlış hatırlamıyorsam (bu akşam gidince yine kontrol edeceğim). Normal bir kök yapısı değil mi bu şimdi? Normal değilse şayet yaratabileceği sıkıntılar nedir? Böyle bir kök sistemini budamak gerekir mi?
|
Sn universeee,
Saksının içerisinde toprak neredeyse hiç kalmamış demek istedim. Kökler uzun süre hiç budanmadığı zaman, özellikle de saksı küçükse böyle durumlar olabilir. Saksının tamamını kök kaplayınca topraktan eser kalmaz
Dolayısıyla, tıpkı ağacın dallarını budadığımız gibi belirli dönemlerde (ilkbahar başı) kökleri de budayarak, toprağı yenileyerek, saksı değişimi yapmak gerekir. Bu saksı değişimini genç bitkilerde sene de bir, yaşlı bitkilerde/ağaçlarda 2-3 sene de bir yapmak faydalıdır.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi universeee
Bu arada gövdede kabuğun hemen altında açık kahverengi bir katman görüyorum. Galiba ağaç o geri dönülmez yola girdi malesef. Artık arkadaşım ne kadar elinden geleni yaparsa...
Cevaplar için çok teşekkür ediyorum.
|
Bu durumda maalesef öyle

Ancak, kaybedilen/ölen kök miktarına bağlı olarak (köklerin %100 ölmemişse) bazen gövdenin belirli bir kısmında canlı doku yaşamına devam edebiliyor. Böyle bir durumda ağacın gövdesinin bir kısmı kururken az da olsa bir tarafı hayatta kalmayı başarabiliyor. Bunu anlamak için gövdenin dört bir yanını aynı şekilde dikkatlice ve mümkün olan en az hasarı vererek kontrol edin. Eğer gövdenin herhangi bir tarafında yeşil bir dokuya rastlarsanız umut hala var demektir
Kolay gelsin.