View Single Post
Eski 20-03-2013, 02:30   #73
Cymbelina
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki Mesajı Göster
Selamlar,
Ziyaret ettiğim yerde sokakta bu çiçekten var çokca. Hiçbirinde tohum göremedim. Tohumu nerede oluyor bu çiçeğin acaba?
Pek çok bitkide olduğu gibi bunun da bazı alt türleri varmış. Hatta bir tanesi Rus Çarı Nikola'dan alıyor adını: Strelitzia Nicolai. Dev Cennet Kuşu türleri de varmış.

Tohumunu ben de merak ettim ve internette ararken karşılaştığım sonuçları paylamak istiyorum. Aşağıda vereceğim bağlantılarda hem yetiştirme koşulları ile ilgili bilgiler hem de çiçeğinin ve tohum kapsüllerinin resimleri de mevcut, sayfaları inceleyebilirsiniz:

Plants & Fungi: Strelitzia reginae (bird-of-paradise flower) - Species profile from Kew

Sow the seeds of success with Illumine Training

Seed capsules of Strelitzia nicolai | Flickr - Photo Sharing!

Common name: bird-of-paradise - Strelitzia reginae

Jungle Garden: Strelitzia reginae

The Farm: Drysdale Farm - Strelitzia Reginae Seed

Hatta yolum öyle bir siteye düştü ki, bu ve bazı başka bitkilerin fosil resimleri bile vardı, yani fosil - fitolit- rizom falan filan birşeyler yazıyordu, oturup incelemek lazım, sayfanın altlarına doğru 8 nolu resim:

ScienceDirect.com - Review of Palaeobotany and Palynology - The morphology, systematic position and inferred biology of Spirematospermum ? An extinct genus of Zingiberales

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön