View Single Post
Eski 19-03-2013, 16:38   #1048
Orcn
Ağaçsever

Orcn's Avatar

Giriş Tarihi: 06-03-2007
Maalesef geçen seneki domates yetiştirme maceram tam bir hüsranla sonuçlandı. Ne tiny tim ne de totem domateslerden bir tane bile toplayamadan ağustos sonu gibi hepsi öldü. Sanırım bahçemizde çok sayıda zararlı var, 2-3 senedir hiç ilaçlanmadı. Bahçe en son ilaçlandığında biber, salatalık ve börülce ekiliydi yanlış hatırlamıyorsam ve o sene iyi verim almıştık. Yakın zamanda tekrar ilaçlanacak bir aksilik olmazsa.

Bu sene elimde sadece tiny tim tohumları olduğu için yaklaşık 20 tane onlardan ektim ve çoğu çimlendi, şimdi yaklaşık 1.5 cm civarındalar. Geçen sene bahçede yaşadığım kötü tecrübelerden sonra bu seneki fideleri saksılara aldıktan sonra evin damında, yarı gölge bir yerde yetiştirmeyi planlıyorum.

Bir internet sitesinde de domates fidelerinin satışa çıkmasını bekliyorum, bahçede yetiştirmek için kara prens cherry, sarı cherry (birkaç çeşit var) ve iri olan domates fidelerinden alacağım. Umarım bu sene iyi ürün hasat edebiliriz.

Saksıdaki domatesler için bir sorum var. Bitkilerin büyüme, meyveleme dönemleri için şunun gibi hazır bitki besinleri var. Bu gibi ürünler saksıda yetiştireceğimiz domatesler için uygun mudur? Arada bir kullansak zararı olur mu? Ya da bitkileri kendi haline mi bıraksak en iyisi?

Orcn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön