View Single Post
Eski 19-03-2013, 16:17   #298
birnefestoprak
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Kimyasal gubreye cok benziyor. Benim uzak durdugum bir urundur (%100 kimyasal gubre hic kullanmiyorum, bazi gubrelerin arasinda cogu organik olmak uzere az miktarda kimyasal malzeme barindiranlar oluyor, bunlardan kullandiklarim var). Eger kimyasal gubreyse, tek seferde cok kullanmamanizi tavsiye ederim, bitkiyi yakabilir. Kimyasal gubre kullanmanin sonuclari da gubrenin saksi ve bahce uygulamalarindan hangisinde tercih edildigine gore degisir.

Sizin uygulamanizda tecrubesi olan uyelerin tavsiyeleri daha yararli olacaktir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi salihk. Mesajı Göster
Merhaba Ağaç Dostları,

Yakın zamanda bonsai ile ilglienmeye başladım. Düzenli olarak suluyorum bakımını yapıyorum. Fakat gübreleme konusunda pek bir bilgi sahibi değilim. Bu sebepten hem ağacım ile ilgili bilgi almak hem de gerekli takviyeleri almak için evime yakın bir fidanlığa gittim. Bonsaim ile ilgili bilgi edindikten sonra oradaki çalışan bana bitkime vitamin vermem gerektiğini söyledi. 1 litre suya bir çorba kaşığı atarak kullanacakmışım. Bu vitamin dediği şey turkuaz renginde tuza benzer birşey. Resmi aşağıda ekledim. Bu vitamin denilen şey hakkında bilgisi olanlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

Eklenti 372208

Saygılarımla.
Salihk.

Düzenleyen birnefestoprak : 19-03-2013 saat 17:26
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön