Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seabird1905
arkadaşlar ***. ben de bonsai yetiştirmeye gjönül verenlerdenim ancak hiçbir deneyim ve tecrübem olmadan başladım bir internet sitesinden tohum satın aldım , nitekim tohumlarım geldi anlatıldığı gibi 3 gün suda bekletip sonra toprağa ektim ve 15 gün sonra tohumlar filizlendi şuan 3 tane tohumum ince dal şeklinde uzadı ve çekirdek hala başında , bu aşamadan sonra nasıl yapmalıyım üçünü ayrı ayrı saksılaramı ayırmalıyım veya sıcaklığı soğukluğu nasıl olmalı sulama şekli nasıl olmalı bunlar konusunda yardıma ihtiyacım var, büyüyüşlerinide fotoğrafladım ayrıca onlarıda ekleyeceğim siteye.. site harika faydalı bilgiler bulabiliyorum. ancak genellikle büyümüş ürünler hakkında bilgiye ulaşabildim. yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum, iyi günler...
|
Merhaba seabird1905, hoş geldiniz
Bitkileriniz şu aşamada henüz bonsai harici bir mertebedeler ve bunlarla ilgili bu tür sorularınıza bonsai bölümünden ziyade, bitkilerin türü ne ise (mesajınızda belirtmemişsiniz) onlara ait bilgilerin bulunduğu ilgili başlıklara bakmanız daha uygun olacaktır. Çünkü üzerlerinde bonsai işlemlerine başlamadan önce uzunca bir süre gelişmesini beklemek durumundasınız ve güzel gelişim göstermeleri için de bu türlere özgü bakımları öğrenip uygulamanız gerekiyor.
Başarılar diliyorum
Dipnot: Forumda
m r b, s l m, t ş k gibi kısaltmalar yazdığınızda bu kelimelerin yerine *** şeklinde bir işaret görürsünüz çünkü forumda bu tür chat dili kullanımı yasak. Bilginiz olsun