View Single Post
Eski 19-03-2013, 14:11   #41
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Canım balkon sayfanı görünce ne meraklanarak açtım bilsen. Malûm bugünlerde sitede sadece gezinebiliyorum o da minik böceklerimden fırsat buldukça.

Anlatımın her zamanki gibi nefis, sürükleyici, etkileyici, çiçeklerin de çok çok güzeller. Sümbüllerin aklımı başımdan aldı diyebilirim. O nefis kokular buralara kadar geldi. Bizim daha başımızdan aşağı karlar yağıyor, geçen iki gün biraz yağmur serpeledi leğen, kova ne bulduysam çatı altlarına koşturdum ki çiçeklerime biraz can suyu yetiştireyim.

Benim sümbüllerim henüz topraktan başlarını yeni çıkardılar açmak bir yana. Çuha en sevdiklerimden biridir ama acemi olduğum zamanlardan yazı bir türlü atlatamadığım için şimdilerde cesaretim kırık alamıyorum.

Kış ortancan harika izlemeye doyamadım, fotoğraf çekimlerin çok net ve görüntüler oldukça güzel açılardan yakalanmış.

Fincan hanım oldukça büyümüş sanırım bizim Maviş'le çağdaştılar, Maviş büyüdükçe kuduruk bir talancı, yağmacı oldu. Hastanede olduğum yirmi gün içinde çiçek odamın kapı altından girip bir güzel bütün saksıları devirmiş, hepsiyle oynamış oynamış, topraklarını dağıtmış, soğanlı bitkilerim onun topu olmuş, minik sukulentlerim daha da minik olmuştu geldiğimde kayınvalidemin de haberi olmamış, sesleri duymamış, çok sonra farkettiğinde de iş işten geçmiş. Telefonla beni aradığında sinirden ağlıyordu kadıncağız. "Güzelim çiçeklerin mahvoldu kızım" diye. Ne yapalım olan olmuş teselli ettim kadıncağızı, akşam eve geldim sırf bu yüzden, çiçeklerimi tanıyamadım budanmış bitmiş. Sen nasıl getirdin o zavallıları o hale, sanki bir kedi değil beş kedi girmiş odaya. Şimdi şimdi toparlıyorlar kendilerini saksı-toprak değişimi yaptım. Fincan'ın çiçeklerin yanında akıllı uslu oturduğunu görünce aklıma bizim kız geldi, acaba onu saksıların yanına koysak neler yapar düşünmek bile istemiyorum

Unutmadan sümbüllerin ilk yıl saksıda olsa da ikinci yıl mutlaka bahçeye ekilmeleri gerektiğini okumuştum. Bilgin olsun.

Yazamasam da takipteyim

Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 19-03-2013 saat 14:31 Neden: Noktalama işaretleri ekleme
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön