View Single Post
Eski 19-03-2013, 11:01   #273
karadayı
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi squall059 Mesajı Göster
Öncelikle herkese selam,

Konu ss büyük anadolu tarım kooperatifi iken biraz dağılmış. Bu sisteme bayağı bir araştırmadan sonra bu kooperatife 10 keçi ile üye oldum.

Öncelikle şunu söylemem gerekir ki çalışanları çok tecrübesiz deneyimsiz ve işi takip etmeden uzak.

Ancak kooperatif yöneticilerinin forumda anlatıldığı kadar kötü niyetli olduklarını sanmıyorum. Ayrıca kooperatif yöneticilerinin katakulli yapmaları son zamanlarda zorlaştı diye biliyorum.

Taahhütnamesinde 2 madde dikkat çekiyor

1. 1163 kooperatifler ana sözleşme madde 16 gereği ölen ortağın kanuni mirasçılarının 3 ay içinde temsilci tayin ederek kooperatife bildirmeleri halinde, ortaklık hak ve yükümlülükleri kanuni mirasçıları lehine devam eder.

2. 1163 kooperatifler ana sözleşme madde 20 gereği, her ortak kooperatifin borçlarını karşı taahhüt ettiği pay kadar sorumludur. Üyeliğin başladığı tarihten itibaren 3. yıl sonunda başlayarak her 5 baş hayvan için her ay devletin belirlediği o yılın asgari ücret tutarının ödeneceğini, yine her 5 baş hayvan için haftada 2 kg et ve 5 lt sütün dağıtılacağını et ve süt almak istemeyen üyelere ise para......

Daha önce belirttiğim gibi personel acemi belki kurucularda acemi ama kötü niyet olduğunu inanmıyorum...

Hayvanların ve ortakların paraları Artı Sigorta tarafından sigortalanmış. Artı sigortayı bilmiyordum araştırdım bir falsosu görülmemiş.

Bu et süt dağıtımı işi kafamı biraz kurcaladı. Tüm Türkiyeden ortaklarınız olursa ne yapacaksınız diye sorduğumda bir çok yere bayilikler verip bu sorunu çözeceklerini söylediler.

Bekleyip göreceğiz.

Yalnız bol keseden atıp tutan arkadaşlar var bol miktarda. Bu adamlar bu işi başarırlarsa yüzleri ne hal alacak merak ediyorum Ortada hiç bir suç yokken birilerine dolandırıcılık isnat etmek millet olarak ana karakterimiz olmuş.

İstek olursa süreç hakkında buradan bilgi verebilirim.

Teşekkürler.
Merak etme,

Bu kooperatif çoktan battı. Şimdi olmayan arazilerine tesis yapmak üzere ihaleler düzenleyip müteahhitlerden çek ve para alarak yollarına devam ediyorlar. Üyelerden topladıkları paralar için hala sigorta yaptırmış değiller. Kooperatif şu anda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri tarafından denetleniyor. Bol keseden para verip üye olan arkadaşlar, şimdiden paranızın üzerine soğuk bir su için.

karadayı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön