Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Revnak
Bahsettiğim kaplar bunlar, içini torf ile doldurup tohumu koyduktan sonra suyu iyice çekmeleri için 3 dakika kadar su dolu kapta beklettim süzüldükten sonra da üstü streç ile kapalı kutuya koydum, aydınlıkta tutuyorum.
Beyazlanmayı netleyemiyorum bir türlü, çok yoğun değil ancak kap ile toprak arasında oluyor.
Eklenti 379347
Eklenti 379346
Eklenti 379345
|
Sn. Revnak; bende bu sene ilk olarak tohumdan pembe domates yetiştirmeyi deniyorum. Sağlıklı yetişsinler diye de bu kaplardan aldım ve tohumlarım şu anki durumları aşağıda. Ilk zamanlar kapların kenarında küf oluşmaya başladı . Bende panikledim. Fotoğraftaki kapları geçen haftaki soğuklarda içeri aldım. Küfler zamanla geçti, tohumlar filizlendi.
Diğer kapları kış bahçesinde bırakmıştım. Hem ilk sulandıklarındaki kötü kokularından dolayı hemde büyük olduklarından dolayı. Fakat geçtiğimiz gecelerde soğuk olduğundan korktum ve gene içeri aldım. Onlarda şimdi filizlendiler.
Benim gözlemim küf olayı fazla sulanmadan meydana geldi.
Fıs fıslamayı torf kuruyunca yapıyorum. Şimdilik sonuçtan memnunum ama inşallah bundan sonraki zamanda da başarılı olurum.