View Single Post
Eski 19-03-2013, 09:28   #2
yolgezer2001
Ağaç Dostu

yolgezer2001's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2012
1- hafta sonuna kadar fidanlarına bişey olmaz
2- tozlayıcı olmazsa verim olmaz oran onda birdir sizin türün tozlayıcısı bileciktir
3- Çukurdan çıkan toprağa hayvan gübresi karıştırmak hatadır kök çürümesine kadar gider
4- 250 g Potasyum Sülfat ve 250 g Triple Süper Fosfat Standart Tavsiyedir (Ben Kullanmadım)
5- Ağaç dikimi Yapılır Kök Çevresi Çiğnenerek İyice Sıkıştırılır ve 18 20 litre Can suyu verilir.
6- Fidana su bazlı beyaz boya kışın aşırı soğuktan yazın aşırı sıcaktan korumak için yapılır mevsim itibari ile sizinki anca yaz sıcagı için olur sert soguklar geçti nede olsa ama agaca zararı olmaz.
7- Aralara Ağaç dikilebilir ancak ilaçlama sıkıntısı yaşarsın cevize gereken ilaç dişer agacı kurutabilir **** meyvesini dökebilir
benim tavsiyem asma (üzüm)
8- Benim Anlamadıgım tek nokta aşı yeri 20 cm yukarda kalmalı demişler bunun gerçegi benim bildigim şekli en üst kökten 10 cm üstü ne kadar gömülür yani aşı ile kök arasında 30 cm mesafe varsa aşı 20 cm yukarda kalır
9- Çukurları burgu ile açarsan 2 sene sonra agaçları sökmem zorunda kalırsın tavsiyem kepçe ile açtır burgu deligin etrafını sıvayarak sertleştiriyor ve agacın kök gelişimini durduruyor (benim bölgemde test edilmiştir.)

yolgezer2001 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön