Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak
Bu soylediginiz cok ilginc. 2-3 hafta kadar once Ege'den bir kavun ureticisiyle konusuyordum. Yoreye has bir suru evladiyelik cesidi birarada yetistirdigini soyledi. Hibritlesmeye karsi hic onlem almiyor musunuz dedim, hicbir onlem almiyormus. Aldiginiz urunde hic o ceside has ozelliklere aykiri dusecek sonuc almadiniz mi diye sordum. Her sene ayni sonuclari aldigini soyledi. Gozleminde mi bir hata var ve aslinda onun farketmedigi sekilde cesit safliginda kayip oluyor yoksa butun cesitler geleneksel cesit oldugu, kendi tarlasinda hibrit cesit yetistirmedigi icin daha mi az sorun cikiyor, bilemiyorum.
|
Hibir önlem almadığına göre o çeşitler saf çeşitler değildir. Zaten yıllardır bir arada ektiğini söylüyor. Aslında bir yönden haklı aynı yerde yetiştire yetiştire homozigotluk artmıştır ama yine de siz onları ayrı ayrı birbirinden uzak yere ekerseniz açılım lduğunu görürsünüz. Sadece görünüş değil şeker oranı, kabuk kalınlığı, kuru madde oranı, meyve eti rengi, yola dayanıklılığı... diye uzar.