View Single Post
Eski 19-03-2013, 04:52   #42
Potasyum
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi westy Mesajı Göster
Haddim olmayarak ,arduinonun amatörlere yönelik bir sistem olduğunu söyleme ihtiyacı duydum.Profosyonel bir serada profosyonel bir sistem kurulmalı.Yakın bir yerde olsaydım , vetman996 arkadaşımızın serasını görmek ve bir takım fikirler vermek isterdim.(fikir derken yanlış anlaşılmasın.tarımdan değil elektronikten anlarım)
Ayrıca İstanbul yakınlarında serası olan bir arkadaş varsa elimde bulunan bir yapay ışık kaynağını denemek isterim.Küçük (amatör ) değil büyük bir sera olmalı.Potasyum arkadaşın uğraşıları da çok hoşuma gitti.Sanki ileride daha büyük projelerin habercisi gibi.
Selam

Arduino nun amatorlere ve profesyonellerede yonelik oldugu yonundeyim.Isteki profesyonelligin geneli icine kurulan matemetiksel dilin{kader/ölçü}olusudur.Diger kisim hardware ve Baglanti{salat} kismi.Hardware'e secde/boyun eger ve baglanir{salat}.Ve istenileni yapar{tesbih} Yani seytani/Secim hakki yoktur kararlar almasi senin kurdugun { Kader/olcu }dogrultundadir.Artik Bug nedir bilinir.

Arduino,profesyonellerin kullandigi Chip-lerden kendi sinifinda gayet iyi bir yerde, o kadarda kotu degil yani. ) Gayet iyi is gormekte.

Profesyonel bir serada elbette profesyonel bir sitem olmali,Sera sahibi menfeatine ve Serada oynanacak roller bitkilerin istedigi dogrultuda olmali.Bu kontroller gunden gune gelismekte. Ornegin Nft de koklerin isi kontrolu onemli.Seradaki nemin atilma hizi ve orani,Isinin gerektigince iceride tutulmasi,Kisin co2 takviyeleri ile vs.Gerci kurulacak sisteme gore kontroller degismekte.Serada Ana kontroller nem,isi ve gerektiginde isik.Digerleri sitemin yapisina gore degismekte,Sera icinde Suyun orani ve durumu,(temizligi/kalitesi-isi-ph-Tds)gibi.Bu istenilen degerler icin kurulan mekanik ve elektronik cihazlar-mekanizmalar (olcum cihazlari,pompalar,isiticilar,sogutucular,filtrele r,dosajlar,fanlar,nemi (saf) suya donusturuculer,Co2) vb.devrede olacak.

Kurdugum Sistemleri en az 6 aylik bir testten geciririm,Bazi kurdugum sistemlerim Roleri acip kapama asamasina kadar profesyonel oldugu kanatindeyim.Market/piyasa yapmak icin bir suru kagit isi, tescil,harac vergi filan uzun bir kuyruk ki urunumden zarar cikarsa sigorta sirketi benim kapimi calsin.Oraya daha gelemedim.Testler asamasindayim.
Bende elektronikten anlarim 97 mezunuyum.
vetman996 kardesimizin serasina istedigi dogrultuda kontrol sistemleri ve uretim sistemleri kurabilirim.Benim bir not defterim var ve guzel faydali a ve b planlarim var.Firsat gelirse denemekten ve yardimci olmaktan sevinc duyarim ki bu deneyimler beni bir ileri itecektir,gelisitrecektir.Kalitesize karsiyim,Ekonomik olandan yanayim,Bendeki ise yaramaz degil,bir profesyonelin kadar guclu ama pahali degil,sadece kendini bi nevi kanitlamaya ihtiyaci var.

Selametle.

Potasyum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön