View Single Post
Eski 17-03-2013, 23:45   #1856
AÇakıcı
Ağaçsever

AÇakıcı's Avatar

Giriş Tarihi: 04-01-2009
Arkadaşlar geçen sene Çanakkale'deki 2,5 dönüm kadar tarlaya zeytin ekmek için aşağıdaki ürünlerden aldım fakat tarlayı eken köylü benden önce davrandığı için ne kendisini kırabildim ne de ekilen ürüne kıyabildim. ben de boşa gitmesin diye bunları erzincandaki bahçemizde kullanmaya başladım gerçekten hayret edilecek sonuçlar var ama zeytinde de bahçe sebzelerindeki gibi sonuçlar çıkar mı yoksa zararı mı olur bilemiyorum. tabi ben sadece hobi amaçlı düşündüğümden siz kesinlikle olmaz deseniz bile yine de deneyeceğim. asıl öğrenmek istediğim farklı mikroorganizmalar da tavsiye eder misiniz )

önyargılarım;

ema, em1, deneyeceğim. fakat mayanın devamlılığının olmaması beni şüphelendiriyor. acaba zamanla içerisindeki bazı mikroorganizlamaların yok olması ya da daha etkin olanın diğerlerini bastırması gibi bir sorunu mu var? em1'i kendimiz etkinleştirdiğimizde farklı, ema aldığımızda farklı bir kültür elde etmiş oluyor olmamız da şüphelerimi arttırıyor.

b5a ile ilgili okuduğum makalelerde de toprakda kendisi baskın kültür oluşturuyor ve diğer bakterileri yok ediyor gibi önyargım var... yani topraktaki ilaç ve gübre artıklarından kurtulurken, mikorizal mantarları da kaybetmek istemem.

ilk dikimde mutlaka kullanacağım ürünler;
Endo Roots Soluble
içeriği;
Glomus intraradices................................21
Glomus aggregatum................................20
Glomus mosseage..................................20
Glomus clarum...........................................1
Glomus monosporus................................1
Glomus deserticola...................................1
Glomus brasilianum.................................1
Glomus etunicatum...................................1
Gigaspora margarita.................................1

http://www.simbiyotek.com/SimDerma.pdf
içeriği;
Trichoderma harzianum izolatı (KUEN 1585)

sizin de tavsiye edeceğiniz başka toprak mayaları var mı )

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön