View Single Post
Eski 17-03-2013, 19:17   #11
arif göçmen
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chandler Mesajı Göster
Sn Ladikli öncelikle bahçe Denizli-Manisa sınırında Sarıgöl civarında. 6 yaşındaki ortalama gerçekten bu. Dediğiniz doğru 10 yaşında 20 kg verim beklemek yeterlidir. Bahsettiğimiz bahçe extra bir örnek baz olarak almamak lazım. Çeşit Chandler. Cevizde fiyatı belirleyen öncelikle renktir. Açık renkli ceviz = iyi fiyat. İzmir de ünlü bir pastahane var Reyhan diye . Üretim tesisine geçerken numune götürdüm ve numuneyi satın aldılar. Lezzet biraz göreceli bir kavramdır. %70 yağ içeren bir üründen bahsediyoruz. lezzetsiz olması garip olur. Bence Chandler çeşidine fazla birşey söylenemediği için lezzetsiz diyorlar. İsteyen olursa hasat zamanı kargo yaparım.
Bu arada buradan chandler almaya Ankara dan toptancılar geliyorlar ve bunu Ankara da Kaman cevizi diye satıyorlar.
Chandler çeşidi 10-12 TL den giderken Şebin 8-10 TL den gitti.
Degerli dostum cevizin lezzeti hava,su,toprak yapısı cevizin lezzetini belirliyor.Çanakkalede ki chadler cevizi ile kırşehirde ki ve ithal chandlerin lezzetleri hiç birbirlerinin aynı lezzeti vermiyor.Karasal iklimde yetişen cevizler en lezzetli ceviz oluyor.

Düzenleyen arif göçmen : 17-03-2013 saat 19:19 Neden: kelime düzelmek
arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön