İyi günler. Öncelikle Fukien Tea türünde bir bonsai adayına sahibim. Forumda bonsailerle ilgili paylaşılanların bir çoğunu okudum. Ancak her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır derler ya o misal herkesin önerisi de farklı. Bir de türlere göre de değişiklik gösterince, kafam iyice karıştı. Bonsai adayımın toprağı, marketten aldığım haliyle duruyor ve bu hafta içinde toprak değişimi yapacağım. Hem toprağında böcekler gördüm, hem de toprağının kalitesine güvenmiyorum. Sorum ise şu: Bonsai adayımın toprağı için dere kumu + torf + perlit karışımı kullanacağım. Bunun haricinde ekleme yapmam (saksı toprağı gibi) gerekir mi? Şuan için budama veya şekil verme kısımlarını yapmayı düşünmüyorum, önceliğim onu öldürmemek. Bu konuda "şunu da yapmalısın" veya "yapmamalısın" şeklinde tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim. Saksı değişiminden 1 ay kadar sonra da besin vermeye başlayacağım. Bonsai adayım oldukça sağlıklı görünüyor, eğer kurursa gerçekten çok çok üzülürüm. Şimdiden teşekkür ederim. (Sorumla ilgili konuları okudum, öneri almak için tekrar sorma ihtiyacı hissettim. Sorumu yanlış yere yazdıysam kusuruma bakmayın.)
Düzenleyen derya d. : 17-03-2013 saat 18:45
|