Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hocam100
Benim zorunlu iklimle denemelerim size belki tecrube olur.Bu çiçeği geç ekmek en iyisi yoksa yaprağı pırasa gibi büyüyüp çiçek açması az oluyor.
|
Hocam,
Geçen yıl bunları yazmıştınız..
Bende size cevaben ''nergis soğanları, yazın geçirdikleri uyku döneminde gelecek yılın çiçek tomurcuğunu hazırlar, yazın uyku döneminde çiçek tomurcuğunu oluşturamamış bir soğanı siz geç te ekseniz artık açamaz'' diye yazmıştım..
Ayrıca, sayın kgursan da bu konuda şunları yazmış:
''Nergis (Daffodil) soğanları söküldükleri zaman içinde çiçek tomurcuğu vardır. ''
http://www.agaclar.net/forum/soganli...iler/12515.htm
Yani, siz, yaz aylarında söküldüğü zaman içinde çiçek tomurcuğu oluşmamış bir nergis soğanını geç te ekseniz, erkende ekseniz çiçek veremez..
Siz, Acıpayam gibi -18'leri gören bir yerde Karaburun nergislerinin coştuğunu yazıyorsunuz..Peki, bunlar daha ılıman bir bölge olan Karaburun yarımadasında nasıl çiçek veriyor?
Ben bu Karaburun nergislerinden değişik şekillerde birçok denemeler yaptığım halde, çiçek verimi alamadım, bir türlü akıl erdiremedim..
Acıpayam'ın -18'leri gören ayazına nasıl dayanıyor, kavrulmuyor bunlar hayret ediyorum..Evvelki yıl Çanakkale'de eksi 7'lerde bile yapraklarının yarısı kavrulmuştu bunların..
Acıpayamın soğuğunda sizin Karaburun'lar nasıl coşuyorda, bizdekiler pırasa tarlası gibi büyüyor anlayamıyorum..
Ayrıca, fotoğraflarınıza bakıyorum, her Karaburun soğanının dibinde hemen hemen yavru soğan yaprakları ya çok az ya da yok gibi..Oysa bana verdiğiniz Karaburun'ların her kökünde en az 4-5 yavru soğan filizleri oluşuyor..Bu nasıl oluyor?