Konu: Aşılama
View Single Post
Eski 15-03-2013, 16:07   #11
ercan59
Ağaçsever

ercan59's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2008
Merhaba Sevgili Archer,

Aslında çok birşey yaptığım söylenemez . Bu forumda bir üyemizin anlattığı matkap ile aşı methodu denedim . Ne yaptım :sadece ağaç gövdesine 7 mm matkap ucu ile 3-4 cm delik açtım bu deliğe sıkı sıkıya girmesi için 8 mm kalınlık civarında aşı kaleminin yine 3-4 cm açmış olduğum deliğe girecek kısmının dış kabuk kısmını cok ince bir şekilde aldım ve kalemi yerine tatlı sert olacak şekilde çaktım ve hasar verdiğim ağaç ve aşı dalını aşı macunu ile kapattım sonuç bu şekilde oldu.

Ben bu aşıyı yaklaşık 15 gün önce yaptım ve kalem üzerindeki tomurcuklar zaten açılmak üzere gibiydi şimdi korkum acaba sadece kalemin kendi öz suyundan olan canlılıktan yani kendi kendine mi bir yeşillenme söz konusu yoksa hafiften bir kambiyum-uyuşması başladı ve kallus oluşmaya başladı mı onu anlayamıyorum daha doğrusu bu tip bir aşının tutup tutmadığı süresi hakkında bilgim yok. Çünkü daha öncede başıma geldi elma kalemi yemyeşil durdu sonra yaprak çıkarmaya başladı birazda öyle durdu sonra yazın kurudu gitti..Şimdi ben bu matkap aşısı ile birlikte aynı ağaca yarma aşısı ve kabuk aşısı da yaptım hani biri tutmazsa biri tutar diye ve hepsi yemyeşil durumda . Dün akşam baktım çiçeklenme var fotoğrafını çektim cep telefonu ile hem sevincimi paylaşayım diye ama bundan olan biten gelişmeleri fotoğraflı olarak bu başlıkta paylaşırım.Kusura bakmayın çok fazla detay veremedim.
Saygılarımla.

ercan59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön