Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HANIMELI
sn vetman996 inşallah sorunsuz bir pazrlamanız olur,
benim eskiden çalıştığım bir köy vardı geçen senelerde ziyarete gittik,giderkende yol kenarında bir amca çilek satıyordu,biraz alalım reçel yaparız dedik,amca bize aynen şunu dedi,''gir kızım bahçeye al çuvalını nekadar istersen topla para istemez,okadar düştükü fiyatlar işçi tutup toplatsam maliyeti kurtaramam,tarlada çürüyor'' dedi bizde girdik yaklaşık 10 kilo civarı topladık,bir yandanda yedik,amcayada 5 lira para verdik,istemedi adamcağız,olsun torununa bişey alırsın dedik,
diyeceğim çok üzülmüştüm yazık memleketimin uğraşan çiftçisine,inşallah bu tablolar birdaha olmaz,Allah herkese bol,hayırlı kazançlar versin.
|
Sayın HANIMELI temennileriniz için teşekkür ederim.
Ülkemizdeki tarımla ilgilenen kesimin kaderidir bu mahsulün para etmeyip tarlada, dalda çürümesi. Bir yıl karpuz iyi para eder ertesi yıl hurra herkes karpuz eker ve mahsul para etmez tarlada çürür. örnekleri çoğaltmak mümkün. Ben çok gördüm pamuğunu toplatmak için işçilik parası vereceğine tarlada kalınca daha karlı olduğunun hesabını yapan çiftçiyi. Biz bu sıkıntıların yaşanmasının önüne geçebilmek için ihracatın önemli olduğunu düşünüyoruz. umarım bu konuda da başarılı oluruz.
Topraksız tarımın en karlı yönlerinden biri de işçilik maliyetlerinin çok düşük olması. Çileğin en zor kısmı ise mahsulün kısa zamanda elden çıkarılması zorunluluğu. Kuru üzüm, kuru kayısı, kuru erik gibi çilek de kurutularak satışa sunulabilir mi diye düşündüm ve ülkemizde ve dünyanın bir çok yerinde bu işi yapanların olduğunu gördüm. tabi burada önemli olan da en az maliyetle en iyi kazancı elde edebilmek. Zaman ne gösterecek hep birlikte göreceğiz. Hayırlısı olur İnşallah..
Ara sıra paylaşımlarda bulunun ki size verdiğimiz sözü hatırlayalım, unutmayalım
Selamlar... Saygılar...